Willem II pakt door in Oss
Roger Rossmeisl
Toin Damen & Geert van Erven

Willem II heeft de flow van de eerste helft van de competitie over de winterstop heen getild. Tegen rode lantaarndrager TOP Oss gaven de Tricolores hun visitekaartje als koploper van de Keuken Kampioen Divisie nadrukkelijk af. Met wonderschone doelpunten, de een nog mooier dan de andere, bezorgde de ploeg van Peter Maes het volle uitvak een warm avondje in de winterse kou.

Willem II begon het nieuwe jaar zoals het oude werd afgesloten: in dezelfde basisopstelling als tegen NAC. Meteen vanaf de aftrap deed Jeredy Hilterman van zich spreken. Zijn schot werd gepareerd door de Osse doelman Havekotte. Al snel werd het verschil van 34 punten op de ranglijst duidelijk. Willem II drong aan voor de openingstreffer, TOP Oss moest alle zeilen bijzetten. Na vijf minuten was het Jeremy Bokila die, na goed voorbereidend werk van Rúnar Sigurgeirsson, met een halve omhaal op Havekotte stuitte. Een minuut later gevolgd door een hard schot op de paal van wederom Hilterman.

meerveld
Meerveld & St. Jago na de 0-1

Inschattingsfout
In de 13e minuut was het dan toch raak. Ringo Meerveld strafte vakkundig een inschattingsfout af van de Osse verdediger Ilouna Pata: 0-1. Kort daarna had Meerveld zomaar zijn productie van de avond kunnen verdubbelen toen hij een opgelegde kans kreeg aangeboden na een goede balverovering van Jesse Bosch. Havekotte voorkwam erger voor TOP Oss. Daarna domineerde Willem II het spel, maar kwam het pas twintig minuten later tot nieuwe kansen. Hilterman zag zijn inzet uit de draai even later rakelings naast gaan.

Snoeihard
Het mooiste van de eerste helft bleef tot het laatst bewaard. Uit een afgeslagen corner schoot Matthias Verreth de bal in de 43e minuut snoeihard in de kruising. Een wonderschoon doelpunt dat hij met zijn aanstaande vaderschap vierde. Daarmee leek de wedstrijd al in het slot gegooid nog voordat de Tilburgers aan de thee gingen.

‘Bokila time’
In de tweede helft bleef het speelbeeld hetzelfde. Willem II combineerde er luchtig op los terwijl TOP Oss naar adem hapte. Sigurgeirsson kopte een voorzet van Bosch rakelings over, maar verder bleef het rustig. Tot Jeremy Bokila in de 60e minuut zijn eigen ‘Bokila time’ inluidde. Met een prachtig afstandsschot vanaf ongeveer twintig meter rekende de Tilburgse spits op briljante wijze af met zijn ‘uitdoelpunten-syndroom’: 0-3. Vijf minuten later onderstreepte hij met een stiftje over Havekotte nogmaals te onderstrepen dat hij wel degelijk in uitwedstrijden en als basisspeler, kan scoren: 0-4.

Stiftje
De honger van Willem II was daarna nog niet gestild. Op aangeven van Michael de Leeuw, ingevallen voor Hilterman, stiftte Meerveld zijn tweede van de avond in het doel: 0-5. Bijna kon De Leeuw daarna zelf de score uitbouwen, maar zijn inzet ging naast. Het enige smetje op de avond was de gele kaart van Sigurgeirsson, die daarmee een schorsing opliep voor de volgende wedstrijd. Nadat Havekotte nog een hattrick van Bokila had voorkomen door diens tweede kogel van afstand over te tikken, stokte de teller. Met Patrick Joosten, Max de Waal, Valentino Vermeulen en Amine Lachkar in het veld voor Doodeman, Meerveld, Sigurgeirsson en Bokila speelden Willem II de wedstrijd professioneel uit.