Willem II pakt knap punt tegen Feyenoord
Auteur
Joris Gemen
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft haar Eredivisierentree opgeluisterd met resultaat in De Kuip. Diep in de tweede helft kopte Kyan Vaesen de 1-1 binnen, waarmee de Belgische spits de vroege openingstreffer van Antoni Milambo ongedaan maakte.

De Tricolores zijn terug op het hoogste voetbalniveau van Nederland en dat wilden de supporters laten weten ook. Ruim duizend Willem II’ers namen plaats in de twee uitvakken en produceerden vanaf de eerste minuut veel geluid.

Afbeelding
Meerveld

Onwennig begin
In de beginfase oogde Willem II wat onwennig, waardoor het de bal veel aan Feyenoord moest laten. De Rotterdammers, die het zonder de geblesseerde Calvin Stengs, Thomas Beelen, en Quinten Timber moesten stellen, zochten veelvuldig de weg naar het doel van Thomas Didillon-Hödl. Maar dat resulteerde niet direct in kansrijke momenten. Mede omdat de Franse goalie attent reageerde op de soms scherpe Feyenoord-voorzetten.

Toch moest Didillon-Hödl al binnen het kwartier capituleren toen Milambo de bal, na een niet goed verwerkte voorzet, vanuit de lucht in één keer op zijn schoen nam: 1-0. Een vroege achterstand voor Willem II, dat er in de eerste helft eigenlijk niet aan te pas kwam. Toch had het zomaar 1-1 kunnen worden in de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf. Eerst zag Ringo Meerveld dat er niemand tegen zijn voorzet aanliep en even later werd zijn schot, na een knappe individuele actie, geblokt.

Vizier Gimenez niet op scherp
Waar Feyenoord na de openingstreffer wat gas terug had genomen, schoot het na rust uit de startblokken. En dat resulteerde direct na de aftrap bijna in de 2-0. Santiago Gimenez kreeg een opgelegde schietkans, maar knalde het leer hard over het Tilburgse doel. Daarna kreeg de Mexicaanse spits opnieuw twee aardige scoringskansen. Maar dit keer kon Didillon-Hödl redding brengen.

Voor Willem II bleef het devies in de tweede helft onveranderd: een tweede Rotterdamse treffer voorkomen en loeren op een mogelijkheid om uit te breken. Dat eerste lukte nog aardig, maar dat tweede bleek erg lastig voor de Tricolores. Peter Maes vond het dan ook tijd om in te grijpen. De Belgische oefenmeester bracht Jeremy Bokila, vorig jaar een van de smaakmakers in zijn kampioenselftal, binnen de lijnen.

Gelijkmaker valt alsnog
Even later volgden nog eens drie wissels, Valentino Vermeulen kwam voor Mickaël Tirpan, Emilio Kehrer voor Nick Doodeman en Rob Nizet voor Runhar Thór Sigurgeirsson En vlak na dat moment viel plotseling de 1-1 binnen. Vaesen kopte een lange, hoge bal direct op doel en verschalkte daarmee Feyenoord-doelman en oud-Willem II’er Timon Wellenreuther. Zo had Willem II plotseling een resultaat in handen, terwijl Feyenoord koortsachtig op zoek ging naar de 2-1, die bijna viel. Eerst spatte een vrije trap van Ramiz Zerrouki uiteen op de paal en vervolgens fungeerde Didillon-Hödl als een ware sta-in-de-weg voor de Stadionclub.

Daardoor kon Willem II uiteindelijk opgehaald ademhalen en het eerste resultaat van het nieuwe seizoen vieren.

Bericht delen