Willem II pakt periodetitel

Willem II heeft door een 4-1 overwinning op Helmond Sport beslag gelegd op de tweede periode. Een prijsje onderweg naar het hogere doel zoals trainer Peter Maes zegt. Ook voeren de Tricolores na de heenronde de ranglijst aan met een voorsprong van vier punten op de nummer twee, Roda JC.

periodetitel

Willem II en Helmond Sport boden het publiek in de eerste helft weinig spektakel. Beide ploegen noteerden twee doelkansen. De eerste was voor Helmond Sport na een verkeerde terugspeelbal van Raffael Behounek, maar doelman Joshua Smits gooide zich goed in de baan van het schot en wist de doelpoging te keren. Aan de andere kant blokte een verdediger van Helmond Sport een goede schietkans van Jeredy Hilterman.

runar

Openingstreffer
Het was Hilterman die rond de 30e minuut goed druk zette op de verdediging en de bal bij Ringo Meerveld kreeg. De middenvelder kapte een paar spelers mooi uit en schoot bekeken de 1-0 op het scorebord. Terwijl iedereen zich opmaakte voor het rustsignaal was het Martijn Kaars die bij de tweede paal de gelijkmaker eenvoudig kon binnentikken.

Snelle counter
Zeven minuten na de rust stond Willem II weer op voorsprong. Na een afgeslagen corner van Helmond Sport verplaatste Willem II het spel snel naar voren. Uit een scherpe voorzet van Meerveld, scoorde Thijs Oosting de tweede Tilburgse treffer van de avond. Zeven minuten later verrichte doelman Smits een magistrale redding op een kopbal. Even later scoorde Hilterman vanaf de stip de 3-1, nadat de absolute uitblinker Meerveld in het zestienmeter gebied onderuit was gehaald. Wie anders dan Jeremy Bokila wist uit een snelle aanval in twee instanties Helmond doelman Wouter van der Steen opnieuw te verschalken: 4-1.

Feest
Met 4-1 stond de einduitslag op het scorebord. In de slotfase werd na hartenlust gewisseld. Helmond Sport was leeg gespeeld. De score had nog iets hoger kunnen uitvallen, maar na 93 minuten was iedereen aan de Tilburgse kant tevreden. De periodetitel is binnen en de Tricolores staan bovenaan in de ranglijst na speelronde 19.