Willem II pakt verdiend punt in extra tijd
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft vanavond het uitduel tegen ADO Den Haag met 1-1 gelijk gespeeld. In de eerste helft nam ADO Den Haag via Amir Absalem een 1-0 voorsprong. Lang leek ADO Den Haag de driepunter in eigen huis te houden, maar Jeredy Hilterman kopte in de laatste minuut van de extra tijd raak, waardoor Willem II een meer dan verdiend punt aan dit duel overhield.

Vanaf de eerste minuut liet ADO Den Haag zien dat er vanavond geen cadeautjes in de Hofstad vielen te verwachten. Het team van Darije Kalezic zat de Tricolores flink op de huid en zocht de grenzen van het toelaatbare op. Scheidsrechter Higler stond aanvankelijk veel toe, wat duidelijk in het voordeel van de thuisclub was. Na enkele spelden prikken over en weer was het ADO Den Haag wat dichtbij de openingstreffer was. Een diepe bal op Henk Veerman werd door hem doorgekopt op de inlopende Daryl van Mieghem, maar met een uitstekende sliding voorkwam Raffael Behounek deze mogelijke treffer.

meerveld

ADO Den Haag countert zich naar voorsprong
Nadat de grenzen van scheidsrechter Higler eindelijk waren bereikt, trok hij binnen twee minuten tweemaal geel, Amir Absalem en Silvinho Esajas werden bestraft. Kort daarna werd Ringo Meerveld de diepte ingestuurd, waardoor hij alleen op keeper Tim Coremans kon afgaan. Helaas speelde hij de bal te ver voor zich uit. ADO Den Haag zette vervolgens een razendsnelle counter in, die door Absalem in het doel werd gegleden: 1-0. Jeredy Hilterman had daarna twee goede mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar in beide gevallen werden zijn schoten geblokt. De thuisclub ging daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in, ondanks dat de Tricolores het betere veldspel hadden.

Beter veldspel, maar weinig kansen
Aan het begin van de tweede helft zette Willem II de Hagenezen vast op eigen helft, maar door slordig omgaan met het balbezit werden er geen kansen gecreëerd. Met het inbrengen van de jeugdige Khaled Razak trachtte trainer Peter Maes daar verandering in te brengen. En zo waar, de Tricolores gingen nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker, wat drie corners op rij opleverde en waarbij Tommy St. Jago uit de laatste corner de lat raakte. Ook een schot van Ringo Meerveld ging voorlangs, net als een achterwaartse kopbal van Hilterman.

Verdiende gelijkmaker
Met het ingaan van het beruchte “Haags Kwartiertje” kwam supersub Jeremy Bokila in het veld. De druk werd meer en meer door Willem II opgevoerd, maar slordigheden en het credo van ADO Den Haag, weg is weg, waren kenmerken voor de slotfase van de wedstrijd. Met kunst- en vliegwerk leek ADO Den Haag de extra tijd te overleven. In de laatste minuut van de extra tijd gaf Behounek echter een voorzet vanaf de achterlijn en bij de tweede paal kopte Hilterman de meer dan terechte gelijkmaker binnen. Door een uitstekende redding van Joshua Smits in the 'dying seconds', eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.