Willem II rekent eenvoudig af met FC Eindhoven
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding in winst omgezet. In Loon op Zand nam de ploeg van Reinier Robbemond in de eerste helft snel afstand: 4-0. Na rust werd er niet meer gescoord.

Na de ruime overwinningen tegen Sarto en RKDSV Diessen gold het treffen met FC Eindhoven als de eerste serieuze krachtmeting in de oefencampagne. Op Sportpark De Klokkenberg, het knusse complex van Uno Animo, had Willem II aan amper een kwartier genoeg om het verschil te maken.
 
Snelle doelpunten
In de zesde minuut zorgde centrale verdediger Amine Lachkar na een vrije trap van Joeri Schroijen met een bekeken kopbal voor de 1-0. Kort daarna verslikte Farouq Limouri zich knullig in Thijs Oosting, die eenvoudig de voorsprong kon verdubbelen: 2-0. De derde treffer kwam op naam van Schroijen die lang treuzelde, maar vervolgens op fraaie wijze de verre hoek vond. 

Afbeelding
js
Een blije Schroijen na zijn wonderschone treffer.

FC Eindhoven kwam niet tot nauwelijks in het stuk voor. Pas na een halfuur kwam het eerste gevaar op naam van Yassine Azzagari die zijn verraderlijke schot voorlangs zag gaan. Daarna pakte Willem II de draad weer op. Spits Michael de Leeuw was nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar hij was tot drie keer toe ongelukkig in de afwerking. Ringo Meerveld gaf vlak voor rust het goede voorbeeld. Hij haalde van ver buiten de zestien uit, waarbij keeper Jorn Brondeel niet vrijuit ging: 4-0.

Bekende gezichten
Brondeel was een van de bekende gezichten aan Eindhovense zijde. Ook het trainersduo Willem Weijs en Bastiaan Riemersma heeft een verleden in Tilburg. Zo ook Justin Ogenia en Jasper Dahlhaus die al een poosje voor de blauw-witten uitkomen. Na rust waren er veel wisselingen aan beide kanten. Zo maakte de pas aangetrokken Max de Waal zijn debuut voor de Tricolores. FC Eindhoven beet wat meer van zich af dan in de eerste helft. Het leidde zowaar tot een serieuze mogelijkheid, maar het schot van Sven van Doorm ging voorlangs. 

Afbeelding
awd
De Waal maakte zijn officieuze debuut.

Willem II nam na de dominante eerste helft duidelijk gas terug. Een kopballetje van Max de Waal ging over. Ook een kopbal van Freek Heerkens miste de juiste richting. Na een uur wisselden beide trainers nog eens flink door, waardoor in de slotfase vooral jeugdspelers tussen de lijnen stonden. Gescoord werd er niet meer, waardoor Willem II de derde opeenvolgende overwinning in de oefencampagne boekte. Volgende week zaterdag kan Willem II die reeks voortzetten in en tegen KVC Westerlo (18.00 uur).  

Opstelling
Smits (46. Van den Berg), Vermeulen (60. Pal), Schouten (46. Heerkens), Lachkar (46. Van Berkel), Woudenberg (60.) Christoffel), Bosch (60,. Houtriet) Meerveld (45. Verreth), Oosting (60. Engels), Schroijen (60. Soree), De Leeuw (46. De Waal), Svensson (60. Matoug). 

Bericht delen