Willem II rekent na rust af met FC Emmen
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Toin Damen

In een onvervalste topper heeft Willem II met succes de koppositie verdedigd tegen FC Emmen. Na een doelpuntloze eerste helft, maakten de Tricolores in het tweede bedrijf het verschil. Jeredy Hilterman en invaller Jeremy Bokila (2x) zetten hun doeltreffende handtekening onder een ruime 3-0 overwinning.

Voor koploper Willem II was de krachtproef tegen het goed op dreef zijnde FC Emmen een prima graadmeter om te zien waar de ploeg nu werkelijk staat. Voor aanvang namen de supporters afscheid van Elton Kabangu en Kostas Lamprou die vorig seizoen nog in Tilburg actief waren.

Afbeelding
verreth

Behounek prikt naast
Na een afwachtend begin van beide kanten trok Willem II het initiatief naar zich toe. De eerste kans was voor Raffael Behounek. De verdediger schrok zo van het feit dat keeper Jan Hoekstra de bal losliet, dat hij in de haast naast schoot. Even later legde Ringo Meerveld de bal klaar voor Niels van Berkel, maar het schot van de verdediger werd geblokt. FC Emmen had tot dan toe weinig laten zien, maar na ruim een kwartier kamen de noordelingen erg goed uit. Jeff Hardeveld zette uitstekend voor, maar de kopbal van Piotr Parzyszek ging naast het doel van Joshua Smits.

Afbeelding
doodeman

Emmen raakt lat
Halverwege de eerste helft kreeg Willem II de beste mogelijkheid op de openingstreffer. Meerveld combineerde aan de linkerkant met Van Berkel en kreeg de bal terug op de rand van de zestienmeter. Vervolgens kapte de middenvelder zich knap vrij, maar zijn schot was een prooi voor Hoekstra. Vijf minuten later ontsnapte de thuisclub aan een achterstand. Jari Vlak bracht Parzyszek in stelling, maar diens kopbal raakte de lat. Een kopbal van Jeredy Hilterman miste de juiste richting, waardoor de ploegen met 0-0 gingen rusten.

Hilterman kopt raak
De tussenstanden op de andere velden wezen uit dat de winnaar van deze topper goede zaken kon doen op de ranglijst. In dat besef voerde Willem II na rust direct de druk op in de richting van de KingSide. Het leidde al snel tot een corner die in eerste instantie afgeslagen werd. De bal belandde aan de rechterkant bij Doodeman, die met een afgemeten voorzet Hilterman in staat stelde om de 1-0 binnen te koppen.

Dubbele wissel
Gedwongen door de achterstand ging Emmen meer vooruit voetballen. Daarbij moest het vooral komen van de creatieve middenvelders Ahmed Messaoudi, captain Jari Vlak en de bedrijvige Rui Mendes. De laatste wist met een uitstekende voorzet Parzyszek te bereiken, maar de Poolse spits hielp de prima mogelijkheid om zeep. Emmen-trainer Fred Grim had genoeg gezien van zijn aanvalsleider en probeerde met een dubbele wissel zijn ploeg nieuw leven in te blazen.

Dubbelslag Bokila
Als het om wisselen gaat dan zijn er maar weinig trainers die aan Peter Maes kunnen tippen. In navolging van zijn collega Grim bracht de Belg twee verse krachten in de ploeg. Michael de Leeuw was al geen onbekende in Emmen, maar de reputatie van Jeremy Bokila is inmiddels ook tot het hoge noorden doorgedrongen. Binnen zes minuten sloeg de van een blessure teruggekeerde invaller tweemaal toe. Eerst was hij attent toen Emmen matig uitverdedigde en de bal pardoes voor zijn voeten viel. Even later kopte hij een voorzet van Van Berkel onberispelijk binnen: 3-0. Bijna had Bokila mee kunnen dingen naar de snelste invalhattrick ooit, maar zoveel tegenslag bleef de naar adem happende gasten bespaard. Met weer een dubbelslag besliste Bokila de topper in Tilburgs voordeel. 

Zo opende Willem II de maand van de waarheid met een ruime zege op het lastige FC Emmen. Volgende week vrijdag treft de koploper in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag opnieuw een directe concurrent.

Bericht delen