Willem II sleept zege uit het vuur
Guido Holman
Geert van Erven

De Tricolores hebben een rumoerige week afgesloten met een 2-1 overwinning op MVV Maastricht. In de eerste helft schoot Tunan Tasci de gasten op voorsprong. Jesse Bosch tekende voor de gelijkmaker. In de tweede helft kroonde Freek Heerkens zich tot matchwinner in een sfeervol Koning Willem II stadion.

Interim-trainer Peter van den Berg had voor het eerst sinds hun komst basisplaatsen voor Runar Thor Sigurgeirsson en Patrick Joosten. Dit ging ten koste van Niels van Berkel en Max de Waal. Thijs Oosting verhuisde van de rechter- naar de linkerflank. Bij MVV ontbraken Brian Smeets en Nicky Souren in de wedstrijdselectie.

Weinig kansen
De eerste twintig minuten van de wedstrijd was voor de thuisclub. Op een schuiver voorlangs van Joosten na, was er echter geen doelgevaar. Uit de eerste kans en enige kans van de Maastrichtenaren was het direct raak. Na een vloeiende aanval was het voor Tasci niet moeilijk meer om bij de tweede paal de openingstreffer binnen te schieten.

schouten
Euforie na de 2-1 winst

Evenwicht
Binnen vijf minuten was de wedstrijd weer in evenwicht. Oosting speelde met een handigheidje linksback Sigurgeirsson vrij. Uit de voorzet van de IJslands international wist Jesse Bosch zijn eerste treffer van het seizoen binnen te glijden. Hierna nam Willem II de wedstrijd weer in handen, maar de ruststand wijzigde niet meer. Michael de Leeuw moest zich even voor rust laten vervangen door Jeremy Bokila.

Voorsprong
De Willem II spelers kwamen getergd uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf. Het was opnieuw uitblinker Sigurgeirsson, die na een sublieme actie enkele verdedigers in de luren legde en Oosting een niet te missen kans bood. Dezelfde speler dwong keeper Romain Matthys tot een schitterende redding. Uit de hierop volgende corner leverde Oosting de assist voor de winnende treffer van Freek Heerkens.

Slotfase
In een hectische slotfase kwam Bokila een teenlengte tekort om zijn eigen actie te bekronen met de derde treffer. MVV drong sterk aan. Hoewel er geen uitgespeelde kansen meer kwamen was het tot de 95e minuut billen knijpen. Willem II wist de voorsprong vast te houden en sleepte de welverdiende drie punten binnen.

Volgende week zondag wacht het volgende karwei: SC Cambuur in de Friese hoofdstad.