Willem II in slotfase voorbij Waasland Beveren

Door een laat en wonderschoon doelpunt van Ismail Azzaoui heeft Willem II de vriendschappelijke en besloten wedstrijd tegen Waasland Beveren met 1-0 gewonnen. Het duel tegen de nummer 10 van België vond plaats op het trainingsveld in Tilburg.

Bij de Tricolores begon Jop van der Linden nog geen 24 uur nadat hij zijn handtekening had gezet in de basis. Mo El Hankouri, die eveneens deze week werd aangetrokken, bekeek de wedstrijd vanaf de zijlijn.

Uiterst serieus

Aan de felheid waarmee beide teams de wedstrijd ingingen was af te lezen dat het duel uiterst serieus werd genomen. Scheidsrechter Rick van Dee was genoodzaakt het spel vanwege overtredingen zo nu en dan kort stil te leggen. Dat betekende overigens niet dat er slecht gevoetbald werd. Het spel golfde op en neer en na een kwartier vergat Ryota Morioka de Belgen van dichtbij op voorsprong te zetten. Niet veel later kwamen ook de Tricolores na een counter in scoringspositie. Ben Rienstra legde de bal vanuit de as van het veld breed op Karim Coulibaly, maar de Fransman schoot hard recht in de handen van doelman Davy Roef.

Redding Branderhorst

Na een klein halfuur was het wederom Morioka die de trekker namens de bezoekers dacht over te halen. De aanvaller kwam oog in oog te staan met Mattijs Branderhorst, maar de uitstekende keepende doelman bracht met zijn voet redding.

Weinig kansen

Ongewijzigd begon Willem II aan het tweede bedrijf. Een helft die overigens weinig om het lijf had, omdat beide partijen erin slaagden amper kansen te creëren. In het verloop van de tweede helft werden Jordy Croux en Ben Rienstra vervangen door Lex van Dijk en Ismail Azzaoui.

Prachtig slot

Die laatste zorgde er in de 88ste minuut voor dat zijn team als winnaar van het veld stapte. Vanaf zo’n twintig meter van het doel slalomde de behendige Belg op prachtige wijze voorbij enkele tegenstanders, waarna hij met een bekeken schot de doelman van de gasten kansloos liet: 1-0.