Willem II sluit voorbereiding af met zege
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Pro Shots

Net over de Belgische grens heeft Willem II de voorbereiding afgesloten met een overwinning op SK Lommel: 1-3. Daniel Crowley scoorde vlak voor rust en Jizz Hornkamp verdubbelde de voorsprong vroeg in de tweede helft. De derde treffer was een eigen doelpunt.

Lommel, onderdeel van de City Group, komt uit op het tweede niveau in België. In het knusse Soeverein Stadion trad Willem II aan zonder de nieuwe aanwinst Jesse Bosch. De ploeg van trainer Kevin Hofland had in de beginfase veruit het meeste balbezit en zocht de ruimte vooral aan de zijkanten. Veel ging over rechts waar de bedrijvige Nick Doodeman een handenbinder was voor de Braziliaan Caio Roque.

Llonch raakt Bokila

Na een kwartier voerde Willem II de druk wat op. Het leverde direct gevaar op voor het Belgische doel. Aanvoerder Pol Llonch leek de score te open, maar zijn inzet werd geblokkeerd door de net op dat moment voorlangs kruisende Jeremy Bokila. Even later miste een inzet van Max Svensson de juiste richting. Echt doordrukken deed Willem II niet, waardoor Lommel redelijk eenvoudig overeind kon blijven. Zelf loerden de Belgen vooral op de counter, maar tot echt gevaarlijke tegenstoten leidde het niet. Een mislukte kopbal van de Braziliaanse spits Santos Cauê was het enige serieuze wapenfeit van de thuisclub in de eerste helft. 

Crowley prikt raak

Willem II probeerde dominant te voetballen met een hoog baltempo en soms aardige combinaties, maar in de eindfase ging het meer dan eens mis. Bovendien haalde de ploeg van trainer Kevin Hofland te weinig uit de kansrijke momenten die er in de eerste helft wel degelijk waren. In de slotfase zette Willem II nog een keer aan. Lommel kreeg de bal niet goed weg en Doodeman vond Crowley op de kop van de zestien. De Engelsman maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte en liet De Busser in de verre hoek kansloos: 0-1. Gezien het eenzijdige spelbeeld was de voorsprong meer dan verdiend. 

Assist van Woudenberg

Met Joshua Smits en Jizz Hornkamp voor Lamprou en Bokila begon Willem II aan de tweede helft. Het drong Lommel ver terug op eigen helft. De Belgen wisten zich nauwelijks raad met het vroege storen van de Tricolores. Toch kwam het eerste gevaar van Lommel, maar Smits had weinig moeite om de inzet van Bas Weckhuysen te keren. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Via Doodeman en Crowley belandde de bal bij linksback Lucas Woudenberg. Diens voorzet werd door Hornkamp op waarde geschat. De Busser had geen antwoord op de bekeken kopbal van de spits: 0-2.

Aansluitingstreffer

Lommel kon er weinig tegenover stellen. Linksback Roque stichtte enig gevaar met een volley van grote afstand, maar Smits liet zich niet verrassen. De wedstrijd werd er daarna niet vriendelijker op. Woudenberg kreeg geel na een overtreding op invaller Kluiverth Aguilar. Matthias Verreth had het af en toe aan de stok met zijn soms pittig ingrijpende landgenoten.

Terwijl de wedstrijd voortkabbelde, slaagde Lommel er zowaar in om iets terug te doen. Het was aanvoerder Glenn Neven die een indraaiende vrije trap met het hoofd verlengde. Smits had het nakijken: 1-2. 

Eigen doelpunt

De aansluitingstreffer was het sein voor Willem II om nog een keer gas te geven. Het leverde direct resultaat op. Leeroy Owusu liet een voorzet los vanaf de rechterkant. Neven probeerde het naderende gevaar in de kiem te smoren, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. De Busser had andermaal het nakijken: 1-3. Daarna was de koek aan beide kanten op. Hofland gunde Thibaut Lesquoy, Joeri Schroijen, Wesley Spieringhs en Dani Mathieu nog de laatste speelminuten van de oefenperiode. Na de regelmatige zege kan Willem II zich opmaken voor de competitiestart. Aanstaande vrijdag komt Jong PSV op bezoek (20.00 uur). 

Opstelling

Lamprou (46. Smits), Owusu, Heerkens, Schouten, Woudenberg (75. Lesquoy), Llonch (80. Spieringhs), Verreth, Crowley (78. Mathieu), Doodeman (75. Schroijen), Bokila (46. Hornkamp), Svensson.

Bericht delen