Willem II speelt gelijk tegen Vitesse
Toin Damen

Willem II werkte woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd af tegen Vitesse. Doordat de Tricolores aanstaande maandag pas weer in actie komen, bood dit oefenduel een mooie kans voor spelers om in het ritme te blijven en om zichzelf te laten zien. Max Svensson zorgde voor een vroege 1-0, maar Mo Sankoh zette binnen een kwartier de 1-1 en daarmee tevens de eindstand op het scorebord.

Kevin Hofland begon aan de aftrap met maar liefst drie jeugdspelers: Wesley Spieringhs, Niels van Berkel en Jelte Pal. Laatstgenoemde startte opvallend genoeg vanaf de rechtsbackpositie. Vitesse verscheen met vooral wisselspelers aan de aftrap, maar met namen als Sankoh, Tomás Hájek, Thomas Buitink en Manhoef was de ploeg uit Arnhem een ware graadmeter.

Vroege voorsprong

Willem II begon fel aan de wedstrijd en zette Vitesse in de eerste minuten hoog onder druk. Met nog geen tien minuten op de klok leidde dat tot de eerste grote kans van de wedstrijd. Nick Doodeman verlegde het spel op de speelhelft van Vitesse op prachtige wijze met de buitenkant van zijn schoen naar Max Svensson. De linksbuiten kon vrij doorstomen, doordat Michael de Leeuw de bal op slimme wijze liet lopen. De Arnhemse verdediging had hier niet op gerekend en Svensson kon de bal eenvoudig langs Jeroen Houwen schuiven: 1-0.

Daarna veranderde het spelbeeld. Met name Sankoh hield de achterhoede van Willem II bezig. Na een klein kwartier was het de snelle aanvaller die met een diepe bal achter de verdediging werd gevonden. Smits was op tijd uit zijn doel, maar miste de bal, waarna Sankoh naar binnen kapte en de gelijkmaker snoeihard binnenschoot. Even later was het bijna weer raak voor diezelfde Sankoh, maar Smits ging gestrekt naar de hoek en wist de 1-2 te voorkomen.

Echt gevaarlijk werden beide ploegen niet meer in de eerste helft. Enkel Jizz Hornkamp kreeg op aangeven van Doodeman nog een kans op 2-1, maar hij kon te weinig kracht meegeven aan zijn kopbal.

Wel de kansen, niet de overwinning

Na rust begon Willem II met negen nieuwe namen aan de tweede helft. Hornkamp en Schouten bleven staan. Ook de tweede helft kwamen de Tricolores goed uit de startblokken. Met Ringo Meerveld die Elton Kabangu wist te vinden en vervolgens de bal voor het doel terugkreeg, ontstond de eerste kans na rust. Echter stuitte de middenvelder op doelman Houwen, die goed stond opgesteld. Even later werd het in het Tilburgse strafschopgebied gevaarlijk, maar Schouten voorkwam dat Simon van Duivenbooden de trekker over kon halen.

Met nog een half uur op de klok werden de Tricolores steeds dominanter en kwam de ploeg tot enkele kansen, terwijl Vitesse in de tweede helft nauwelijks gevaarlijk werd voor het Tilburgse doel. Zo joeg Joeri Schroijen goed door en veroverde de bal van de Arnhemse defensie. Daardoor kon Meerveld opstomen richting het doel, maar Kabangu kruiste zijn pad en nam per ongeluk de bal over. Hij kon echter wel Dani Mathieu bereiken die een enorme kans op de 2-1 had, maar zijn inzet ging ruim naast.

Ook daarna was het enkel Willem II dat nog op jacht ging naar de overwinning, maar de pogingen van Amine Lachkar (kopbal), Meerveld (schot) en Owusu (schot), misten power en daarmee bleef het oefenduel in Tilburg onbeslist.

Opstelling 1e helft: Smits, Schouten, Dammers, Llonch, Hornkamp, Svensson, Spieringhs, De Leeuw, Pal, Doodeman, van Berkel

Opstelling 2e helft: Lamprou, Schouten (67’ Dammers), Kabangu, Hornkamp (60’ Mathieu), Verreth, Owusu, Schroijen, Meerveld, Crowley, Woudenberg, Lachkar