Willem II start met gelijkspel
Koen van Santvoord
Geert van Erven

In Eindhoven kwamen de Tricolores niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij FC Eindhoven. Ringo Meerveld schoot Willem II voor rust op voorsprong. Na een uur spelen tekende Sven van Doorm voor de gelijkmaker.

wll

Meerveld
Wie dacht dat Willem II na de recente 4-0 oefenzege opnieuw een makkie had aan FC Eindhoven kwam bedrogen uit. In de aftastende beginfase was het de thuisclub die het meeste gevaar stichtte. Eerst schoot Jasper Dahlhaus de bal maar net over, even later kopte Collin Seedorf een panklare voorzet van Ozan Kökcü naast het doel van Joshua Smits. Maar bij de eerste de beste kans voor de Tricolores was het raak. Een voorzet van Matthias Verreth belandde in de 19e minuut via aanvoerder Erik Schouten en nieuwkomer Raffael Behounek voor de voeten van Ringo Meerveld. De creatieve middenvelder schoot de bal beheerst diagonaal binnen: 0-1!

Debutant Max de Waal verdubbelde bijna de voorsprong, toen hij na een een-tweetje met Meerveld de bal rakelings naast het doel van oud-Willem II’er Jorn Brondeel krulde. De grootste kans viel echter aan de andere kant. Eerst volleerde de Joey Sleegers – de oud-topscorer die terugkeerde naar FC Eindhoven – op de paal. In de rebound redde Smits knap op een harde pegel. Willem II ontsnapte en ging met een voorsprong de rust in.

Tweede helft
De mannen van Eindhoven-trainer Willem Weijs (oud-trainer van Willem II Onder-21) kwamen scherp uit de kleedkamer. Willem II liet zich terugdringen en moest enkele kleine kansen toestaan. Na een klein uur spelen viel de gelijkmaker dan toch. Na een voorzet vanaf links dook Sven van Doorm op voor het Tilburgse doel en tikte de bal van dichtbij binnen. Smits was kansloos: 1-1.

Direct na de treffer bracht Reinier Robbemond vers bloed in de ploeg. Jeremy Bokila verving Michael de Leeuw en Freek Heerkens loste Valentino Vermeulen af als rechtsback. Eindelijk ontbrandde de wedstrijd, gesteund door het volle uitvak ging Willem II op zoek naar de winnende treffer. Het leidde tot een grote kans voor Thijs Oosting (schot over), nadat hij was weggestoken door De Waal. Aan de andere kant schoot Kökcü in de handen van Smits. In de slotfase zagen Niels van Berkel en Dyon Dorenbosch (namens de thuisclub) hun harde afstandsschot gekeerd. Zo waren de kansen uiteindelijk eerlijk verdeeld en was het gelijkspel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Zo startte Willem II net als vorig seizoen (toen thuis tegen Jong PSV) met een 1-1 gelijkspel.