Willem II start seizoen met ruime zege bij Sarto
Geert van Erven

Willem II is de voorbereiding gestart met een ruime overwinning. Onder toeziend oog van zo'n tweeduizend toeschouwers werd RKSV Sarto met 0-7 verslagen.

Gehuld in het splinternieuwe uittenue begonnen de Tricolores aan de eerste wedstrijdminuten van het nieuwe seizoen. Direct na de aftrap kreeg Willem II al meteen een grote mogelijkheid van Sarto te verwerken. Na loslaten van keeper Joshua Smits, wist de Willem II-verdediging uiteindelijk de bal over de achterlijn te krijgen. De corner hierna leverde geen gevaar op. In de tegenstoot van Willem II was het wél raak. Een opgezette aanval over de linker flank kwam via een voorzet van Niels van Berkel en een overstapje van Michael de Leeuw bij Thijs Oosting terecht: 0-1.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Uittenue
Uittenue 2023-2024

Na de vroege voorsprong is het Willem II dat op zoek ging naar een volgende treffer. Het combinatiespel, wat veelal via rechtsbuiten Thijs Oosting ging, leverde geen gevaar op. Aan de andere kant kreeg Sarto in een één-op-één-situatie met Smits de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. De Willem II-doelman wist de 1-1 te voorkomen.

Voorsprong uitbouwen
Na 24 minuten hielp uiteindelijk Sarto Willem II in het zadel. Een diepe bal van Jesse Bosch op Oosting belandde in de kluts via een Sarto-verdediger in het doel. In zijn laatste minuten van dit oefenduel wist De Leeuw vervolgens de ruststand op 0-3 te bepalen. Een goede voorzet van Van Berkel beland voor zijn voeten. De spits twijfelde geen moment en schoot de bal knap achter de Sarto-doelman.

Joeri
Joeri Schroijen met een fraai afstandsschot

Treffers na rust
Willem II begon de tweede helft onder andere met Pol Llonch en Max Svensson in het veld. Aanvaller Joeri Schroijen kon direct na rust uit een voorzet van Lucas Woudenberg bij de tweede paal binnen knikken. In minuut 69 is het diezelfe Schroijen die een afstandsschot binnen ziet vallen. Vier minuten later werd de zesde treffer op het scorebord gezet. Wederom een doelpunt van verre afstand. Ditmaal van 021-speler Zico Soree.

Tien minuten voor tijd wist verdediger Valentino Vermeulen met een kopbal de eindstand op Sportpark Westend te bepalen: 0-7.