Willem II thuis op zijn sterkst
Auteur
Berry van Ierland
Fotografie door
Geert van Erven

Na de misstap tegen Jong Ajax neemt Willem II het vrijdagavond opnieuw op tegen een beloftenteam. Jong FC Utrecht neemt het op tegen de Tricolores in het Koning Willem II stadion. De Tilburgers hebben sinds de komst van trainer Peter Maes nog geen thuisnederlaag gehad en zijn in het Koning Willem II stadion op zijn sterkst. Wordt dit de zesde thuisoverwinning op rij?

Afbeelding
oosting

Niet te onderschatten
Van onderschatting mag na de tegenvaller op De Toekomst geen sprake zijn. De resultaten van Jong FC Utrecht geven daartoe zeker geen aanleiding. Met thuisoverwinningen op FC Groningen, Roda JC en SC Cambuur én een gelijkspel tegen NAC Breda deed de ploeg van trainer Ivar van Dinteren vooral aan het begin van het seizoen zich spreken. Buiten Utrecht waren de resultaten duidelijk minder: twee keer een gelijkspel, maar tot een uitoverwinning kwam het nog niet. Met dertien punten uit twaalf wedstrijden bezet Jong FC Utrecht de veertiende plaats op de ranglijst.

Afbeelding
bosch

Utrechter Leliendal
In Utrecht is men vooral blij met de doorstroming van talent Yannick Leliendal naar het eerste elftal. Leliendal begon het seizoen bij Jong FC Utrecht, maar is inmiddels voor Ron Jans eerste keus bij FC Utrecht 1. Wellicht vallen vrijdagavond andere spelers op die deze stap binnenkort maken.

Wedstrijd zonder veel historie
De Domstedelingen spelen pas vanaf 2016 in de eerste divisie. Willem II trof daarom de beloften van FC Utrecht vorig seizoen voor het eerst. In de Galgenwaard werd niet gescoord door de uitploeg. In Tilburg werd vorig seizoen gewonnen door de Tricolores met 3-0. De treffers van Jizz Hornkamp, Wessel Dammers en Jeremy Bokila vielen pas in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Radio en TV
De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. De hoogtepunten van Willem II - Jong FC Utrecht zijn vanaf 20.00 uur te volgen via het schakelprogramma op ESPN 1. De wedstrijd is live te volgen via Willem II Radio op JUKE en via het Matchcenter op de website zullen alle rood wit blauwe updates geplaatst worden.

Bericht delen