Willem II in Tilburg met 2-0 te sterk voor KV Kortrijk

In het eerste oefenduel op Tilburgse bodem heeft Willem II door twee doelpunten van Karim Rossi de Belgische Eersteklasser KV Kortrijk verslagen. Willem II presenteerde zich goed aan de 1.000 toeschouwers die op dit duel waren afgekomen.

Sterke opstelling

Erwin van de Looi startte met de nagenoeg sterkst mogelijke basisopstelling in het duel tegen KV Kortrijk, dat afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde in de Eerste klasse in België. Anouar Kali zat met lichte liesklachten op de tribune.

Over en weer

Willem II kwam goed uit de startblokken. Al na drie minuten scoorde proefspeler Karim Rossi, maar hij zag zijn snelle openingstreffer vanwege een duwfout door scheidsrechter Nachtegaal worden afgekeurd. Vervolgens kwamen er voor beide teams kansen, maar er werd niet gescoord. Voormalig Willem II-speler Christophe Lepoint kopte in vrije positie naast het doel en even later voorkwam Timon Wellenreuther met een fantastische actie een voorsprong voor de gasten, door een schot van Teddy Chevalier van dichtbij te keren.

Initiatief

Daarna trokken de Tricolores het initiatief in de wedstrijd naar zich toe. Een schot van Freek Heerkens werd van de lijn gehaald en een vrije trap van Thom Haye werd door keeper Thomas Kaminski gepareerd. In de 38e minuut viel de openingstreffer toen Rossi op fraaie wijze een corner van Jordy Croux binnenkopte: 1-0. Nog voor het rustsignaal kreeg Karim Coulibaly twee uitstekende mogelijkheden, maar zijn fraaie acties werden niet met een treffer beloond.

Katachtige redding

Zonder spelerswijzigingen begon Willem II aan de tweede helft. Net als in de eerste helft had Willem II ook nu kunnen scoren. Na slecht uitverdedigen van de Belgen, kwam Rossi plots oog in oog met de in het veld gekomen keeper Sébastien Bruzzese te staan. Het schot van Rossi belandde jammer genoeg tegen het lichaam van de keeper. Aan de andere kant van het veld bewees Wellenreuther even later zijn klasse, door met een katachtige reflex het schot van Lepoint over de doellat te tikken.

Massale wissel

Met nog een halfuur te spelen wisselde coach Van der Looi nagenoeg het complete elftal. Alleen keeper Wellenreuther en Rossi bleven staan. Ook in de nieuwe samenstelling bleef Willem II de betere ploeg. Een vrije trap van Lex van Dijk moest door de keeper uit de kruising worden getikt. In de 71e minuut moest die keeper toch capituleren, toen Rossi de bal tegendraads in het doel schoot: 2-0. Kortrijk kreeg via Ajagun en Amelhaf nog kansen om de spreekwoordelijke eer te redden, maar in beide gevallen ging de bal over het doel. Door de 2-0 overwinning behoudt Willem II zijn ongeslagen status in de oefencampagne. (EvdE)