Willem II verliest in De Kuip van Feyenoord
Toin Damen

In De Kuip heeft Willem II een besloten oefenduel met 3-0 verloren van Feyenoord. Bij Willem II stonden onder andere Patrick Joosten, Joeri Schroijen en de kersverse debutant Jayden Houtriet in de basis.

Willem II begon de wedstrijd met twee spelers die ook tegen FC Dordrecht startten: Erik Schouten en Jesse Bosch. Aan de kant van Feyenoord stond Kostas Lamprou onder de lat. De doelman maakte begin augustus de overstap van Tilburg naar Rotterdam.

Fel begin
Willem II zette flink druk in de eerste helft. Ondanks het felle begin wist de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Het eerste schot op doel van Gjivai Zechiƫl belandde achter keeper Connor van den Berg: 1-0. In de 23e minuut sloeg de regerend landskampioen opnieuw toe. Na een overtreding van Max Christoffel kreeg Feyenoord een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. De harde vrije trap werd van richting veranderd door het been van Marcos Lopez en belandde in het doel.

Willem II werd voor het eerst gevaarlijk na een half uur spelen. Schroijen werd diep gestuurd en schoot op doel, maar zijn poging werd door Neraysho Kasanwirjo van de doellijn gehaald en tot een corner verwerkt. Uit diezelfde hoekschop was Willem II opnieuw gevaarlijk via Houtriet. De middenvelder kreeg de bal echter niet goed op zijn voet om bij de tweede paal te scoren.

Tweede helft
Willem II'ers Schouten en Bosch verschenen in de tweede helft niet aan de aftrap. Zij werden vervangen door Raffael Behounek en Matthias Verreth, die afgelopen vrijdag nog in de basis stonden tegen FC Dordrecht.

Al vroeg in de tweede helft liep de score op naar 3-0. Ayase Ueda, recentelijk overgekomen van Cercle Brugge KSV naar Feyenoord, ontving de bal in de loop en schoot in de verre hoek raak. Kort na zijn doelpunt was de spits van Feyenoord opnieuw gevaarlijk, maar zijn schot miste het doel van Van den Berg.

In de 58e minuut voerde Willem II een aantal wissels door. Joosten werd vervangen door Thijs Oosting. Ook Niels van Berkel, onlangs genoemd in het elftal van de week van de Keuken Kampioen Divisie, en Chip Engels kwamen in het veld. Zij vervingen Christoffel en Jeremy Bokila.

De Rotterdammers waren ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Leo Sauer, die afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor Feyenoord scoorde, kreeg een grote kans op een vierde goal. Zijn schot werd echter knap gestopt door Van den Berg die zijn doel goed verkleinde.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werden de Tricolores nog gevaarlijk via Max Svensson. Zijn inzet ging over het doel van Lamprou. De stand in de Kuip bleef hierdoor ongewijzigd: 3-0.