Willem II verliest derby
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

In een zinderend, uitverkocht Koning Willem II stadion, is de wedstrijd tussen Willem II en NAC Breda zondagmiddag bij een 0-3 tussenstand definitief gestaakt. Vanochtend probeerden de Tricolores de rug te rechten, maar na de 1-3 van Thijs Oosting gooide Patriot Sejdiu de wedstrijd even later definitief in het slot: 1-4.

De bezoekers startten zondag fel aan de wedstrijd. Na een snelle uitbraak over de linkervleugel schoot Sigurd Haugen op de paal, maar in de rebound was het Patriot Sejdiu die raak schoot: 0-1. Willem II was aangeslagen door de snelle openingstreffer. Het speelde veel te behoudend, waardoor de organisatie van NAC Breda geen moment in de problemen kwam. Het duurde een kwartier voordat er een kans werd gecreëerd. Ringo Meerveld gaf een uitstekende steekbal op Thijs Oosting, maar vrij voor de keeper liet hij de bal van zijn voet springen.

vd Graaf
Edwin van de Graaf geeft het signaal om naar binnen te gaan

Spel stilgelegd
De gasten waren heer en meester en loerden op kansen, na een half uur wisten zij de voorsprong zelfs verder uit te breiden. Via de rechterkant van het veld belandde de bal ditmaal op de paal, waarna Haugen de bal in het dak van het doel schoot: 0-2. Vervolgens werd er met bier gegooid, waarna scheidsrechter Edwin van de Graaf de wedstrijd voor een kwartier stillegde. Ook na de hervatting kon Willem II niets creëren, waardoor de teams bij een 0-2 tussenstand gingen rusten.

Grotere achterstand
Aan het begin van de tweede helft bleven Jesse Bosch en Michael de Leeuw in de kleedkamer achter, zij werden vervangen door Patrick Joosten en Jeredy Hilterman. In plaats van een snelle aansluitingstreffer, bouwden de Bredanaren de score verder uit. Vier minuten na rust werd een afgeslagen corner door Dominik Janosek ingebracht en door Jan van den Bergh in het doel gekopt: 0-3. Doordat er een fakkel op het veld werd gegooid, staakte scheidsrechter Van de Graaf daarna definitief de wedstrijd.

Comeback van korte duur
Vanochtend om 10.30 uur werd de wedstrijd in een leeg Koning Willem II stadion hervat. Jeredy Hilterman is opgeroepen voor de nationale ploeg van Suriname en daarom verscheen Jeremy Bokila tussen de elf Willem II’ers op het veld.

Vanaf de hervatting was het Willem II dat op zoek ging naar de 1-3. In de 63e minuut was het Thijs Oosting die bij de tweede paal de bal achter doelman Roy Kortsmit kopte.

Oosting
Oosting snelt met de bal terug naar eigen helft na zijn treffer

De hoop op een resultaat was echter van korte duur. NAC kwam er enkele keren gevaarlijk uit via een counter en was via de lat al dicht bij de 1-4. Even later was het alsnog raak. Sejdiu ontving de bal van Haugen en stormde richting het Tilburgse doel. Joshua Smits had op deze inzet geen antwoord en zag de bal in het doel schuiven. Hiermee werd de eindstand bepaald op 1-4.