Willem II verliest nipt van sterk Westerlo
Arjen Pijfers
Toin Damen, Geert van Erven

In en tegen Westerlo is Willem II tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aangelopen: 2-1. De Belgische eersteklasser nam al voor rust afstand. In de slotfase zorgde Zico Soree voor de fraaie aansluitingstreffer.

In het eigen Kuipje begon Westerlo scherp aan de wedstrijd. Binnen een minuut lag de 1-0 al in het netje achter doelman Connor van den Berg. Erdon Daci wist wel raad met de afgemeten voorzet vanaf de linkerkant. De spits uit Noord-Macedoniƫ kopte hard raak.

Positiewisselingen
Willem II was in de openingsfase duidelijk de onderliggende partij. Westerlo, vorig seizoen de nummer zeven van de Pro League, liet de bal lekker rondgaan en de Tricolores hadden hun handen vol aan de vele positiewisselingen van de Belgische subtopper. Halverwege de eerste helft sloeg de thuisploeg nogmaals toe. Na slordig Tilburgs balverlies was het Mathias Fixelles die genadeloos de trekker overhaalde: 2-0.

Bijna Oosting
Pas na een halfuur kreeg Willem II meer grip op de wedstrijd. Het leidde zowaar tot een serieuze mogelijkheid. Na een combinatie met Michael de Leeuw verscheen Thijs Oosting vrij voor het Belgische doel, maar de ervaren doelman Sinan Bolat was de situatie meester. Ook in de rebound kwam Oosting niet tot scoren. Een kopbal van De Leeuw ging voorlangs.

oos
Oosting had zijn vizier niet op scherp staan

Serie kansen
Met Jesse Bosch in de ploeg voor Max Svensson beet Willem II in de tweede helft meer van zich af. Het leidde tot een aantal aardige kansen. Ringo Meerveld zag een schot voorlangs gaan en Oosting stuitte op Nick Gillekens, de vervanger van Bolat. Een kopbal van Heerkens eindigde in de handen van diezelfde Gillekens en een lob van Valentino Vermeulen zeilde over het Belgische doel.

Hoogtepunt
Westerlo stelde er weinig tegenover. Het hoogtepunt op de jaarlijkse fandag van de thuisclub kwam van Willem II. Trainer Robbemond wisselde flink door en zag zijn piepjonge ploeg een vloeiende aanval over meerdere schijven aan het Belgische publiek voorschotelen. Jayden Houtriet vond Chip Engels die met een splijtende pass Zico Soree de diepte in stuurde. Oog in oog met doelman Gillekens rondde de vervanger van Michael de Leeuw bekwaam af: 2-1.

awdd
Zico Soree rondt koeltjes af: 2-1

Bijna sleepten de Tilburgse jongelingen in de ultieme slotfase nog een gelijkspel uit het vuur, maar Gillekens verijdelde met enige moeite het schot van Engels. Zo redde Westerlo de meubelen en liep Willem II tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aan.