Willem II verliest oefenduel tegen AZ

Willem II heeft vanmiddag op het eigen trainingsveld een vriendschappelijke wedstrijd tegen AZ met 2-4 verloren. De Alkmaarders leidden na ruim een kwartier al met 0-3 en stonden de Tricolores voor de rust geen kans toe. Na de pauze tapte Willem II uit een ander vaatje en werd het uiteindelijk door twee goals van Thomas Meißner 2-4.

Mats Seuntjens tekende na vier minuten al voor de openingstreffer. Na balverlies op het Tilburgse middenvelder kon de aanvaller alleen op doelman Michael Woud af, die de bal door Seuntjens achter zich in het doel gestift zag worden. De tweede en derde tegengoal lieten helaas niet lang op zich wachten. Adam Maher en Ferdy Druijf schoven beide na een strakke, lage voorzet de 0-2 en 0-3 van dichtbij binnen. Kort voor de rust bepaalde verdediger Henri Weigelt de ruststand: 0-4.

Meißner trefzeker

Zonder wijzigingen begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Willem II kwam agressiever uit de kleedkamer en AZ leek enigszins gas terug te nemen. Na een indraaiende vrije trap van Robin Lauwers vanaf links, knikte de boven alles en iedereen uittorende Thomas Meißner de 1-4 binnen. Dat deed de centrale verdediger tien minuten later uit een hoekschop weer: 2-4. Tussen beide treffers in bracht trainer Adrie Koster naast Atakan Akkaynak vier jeugdspelers binnen de lijnen. In het restant van de wedstrijd stichtte Willem II vooral via Robin Lauwers gevaar, maar de vroeg opgelopen achterstand kon niet meer ongedaan gemaakt worden.