Willem II verliest oefenduel van Belgisch kampioen

Willem II heeft de ingelaste oefenwedstrijd tegen Club Brugge verloren. In het Jan Breydel stadion van de kampioen van België stond de eindstand al halverwege het duel op het scorebord: 2-1.

De Tricolores startten met nieuweling Jordy Croux in de basis. De Belg begon op zijn geliefde rechtsbuitenpositie. Ook Anouar Kali maakte vanaf de aftrap zijn opwachting. De middenvelder speelde ruim een uur.

Knal van afstand breekt ban

In de openingsfase waren beide formaties gelijkwaardig aan elkaar, zonder daadwerkelijk gevaar te stichten. Een afstandsschot van Funso King Ojo, dat ruim over het doel ging, was het eerste wapenfeit van Willem II. De thuisploeg nam naarmate de eerste helft vorderde het heft meer in eigen handen. Dat leverde na 17 minuten de openingstreffer op. Na een afgeslagen hoekschop knalde Hans Vanaken de afvallende bal hard op doel. Doordat zijn inzet onderweg van richtng werd veranderd, was doelman Kostas Lamprou kansloos: 1-0. Kort daarna had voormalig N.E.C.-speler Anthony Limbombe een grote kans om de marge te verdubbelen, maar Lamprou bracht met een mooie zweefduik knap redding.

Gelijkmaker snel ongedaan gemaakt

Willem II deed na een halfuur iets terug. Een prima voorzet van Jordy Croux belandde op het hoofd van Bartholomew Ogbeche, die de bal door de benen van keeper Sébastien Bruzzese kopte: 1-1. Lang mocht Willem II niet van de gelijkmaker genieten. Na balverlies van Anouar Kali schakelde Club Brugge razendsnel om. Aanvaller Jelle Vossen was op de rand van het strafschopgebied niet zelfzuchtig en gaf zijn teamgenoot Limbombe een niet te missen kans: 2-1.

Veel wissels na rust

In de rust bracht Erwin van de Looi zes nieuwe namen in het veld, waaronder Asumah Abubakar die niet onverdienstelijk inviel. De eerste echte kans voor Willem II ontstond na een overtreding op Abubakar, die zijn directe tegenstander te slim af was. De vrije trap van Branco van den Boomen werd gekeerd door Bruzzese. Moraes da Silva (Club Brugge) kreeg meteen daarna aan de andere kant van het veld een scoringskans, maar zijn diagonale schot werd door de ingevallen Nigel Bertrams overtuigend gepakt. De vele wissels haalden het tempo uit de wedstrijd, die steeds minder om het lijf had. Er werd dan ook niet meer gescoord, waardoor de Belgen als winnaar van het veld stapten.