Willem II verliest ook van SC Cambuur
Auteur
Enrico van den Elshout
Fotografie door
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II is er ook tegen SC Cambuur niet in geslaagd het tij te keren. SC Cambuur won in Tilburg met 1-3 door doelpunten van Roberts Uldrikis, Mitchel Paulissen en een benutte penalty van Robin Maulun. Godfried Roemeratoe zorgde voor de eretreffer. De Tricolores hebben nu een reeks neergezet van tien wedstrijden zonder overwinning.



In de openingsfase golfde het spel, zonder echt grote kansen, op en neer. Het eerste, en naar later zou blijken, het grootste gevaar kwam uit een voorzet van Leeroy Owusu op Mats Köhlert, die de bal terug kopte op Görkem Saglam. Zijn schot kon door keeper Sonny Stevens maar net over de doellat worden getikt. 

Afbeelding
cambuur

Een zichtbaar teleurgestelde Michelis na de 0-1 van Cambuur.

Cambuur pakt initiatief 

Daarna beet SC Cambuur van zich af en kantelde de wedstrijd. Een schot van spits Roberts Uldrikis kon door Timon Wellenreuther met een uiterste krachtsinspanning worden gekeerd. Afstandsschoten van Mees Hoedemakers en Uldrikis zeilden over het doel of gingen net naast. Tot overmaat van ramp schoot Nikos Michelis ook nog bijna in eigen goal, maar Wellenreuther was er nog net op tijd bij. Het was wachten op de openingstreffer voor de gasten. 

Achterstand 

In de rust werd Saglam voor Max Svensson gewisseld. Aan het spelbeeld veranderde niet veel, alleen benutte SC Cambuur nu wel zijn kansen. Balverlies van Köhlert leidde een counter van SC Cambuur in die door Uldrikis met een beheerste schuiver achter Wellenreuther werd afgerond: 0-1.

Afbeelding
Saddiki

Saddiki baalt na de zoveelste tegenslag voor de Tricolores

SC Cambuur bouwt voorsprong uit 

Willem II kon geen vuist maken om op de gelijkmaker te jagen. Sterker nog, nadat Owusu zijn tegenstander Alex Bangura vasthield in het zestienmetergebied kende scheidsrechter Martin van de Kerkhof een penalty toe. Robin Maulin benutte dit buitenkansje en zette de 0-2 op het scorebord. 

Eretreffer 

In de slotminuut zorgde de ingevallen Godfried Roermeratoe voor de spreekwoordelijke eretreffer. Een schot van buiten de zestien verdween in de linkerhoek: 1-2. Een gelijkspel zat er echter niet in, want door risicovol uitverdedigen van Wellenreuther kon Mitchel Paulissen van afstand de 1-3 in het lege doel schieten.

Bericht delen