Willem II verslaat Club Brugge in oefenduel

Willem II heeft vanmiddag met Bartholomew Ogbeche in de basis een nipte overwinning geboekt op Club Brugge. In Loon op Zand was een door Fran Sol benutte strafschop voldoende voor een overwinning: 1-0.

Na maar liefst acht maanden blessureleed en een uitgebreide revalidatie, maakte spits Ogbeche zijn rentree bij de Tricolores. Hij kreeg van trainer Erwin van de Looi een halfuur speeltijd in het besloten oefenduel.

Hoofdrollen keepers

In dat halfuur zag de Nigeriaan hij doelmannen Mattijs Branderhorst en Guillaume Hubert (Club Brugge) de hoofdrollen opeisten met knappe reddingen. Eerst was het Branderhorst die na een kopbal van Belgische zijde de bal met een katachtige redding uit de hoek tikte en kort daarna voorkom zijn collega Hubert met twee reddingen (schot Fran Sol, rebound Ben Rienstra) dat de Tricolores op voorsprong kwamen. Tot een doelpunt kwam Willem II voor rust helaas niet, al was Thom Haye met een schot met en vanaf links, nog dichtbij de openingstreffer. Overigens stelde de huidige koploper van BelgiĆ« de Tilburgse defensie amper ook op de proef.

Strafschop bepaalt eindstand

Tien minuten na de rust was Freek Heerkens dichtbij een doelpunt. De verdediger knikte vanuit een hoekschop de bal richting de verre hoek, maar zag tot zijn teleurstelling de bal op de bovenkant van de lat belanden. In de zestigste minuut kwam Daniel Crowley in het veld voor Thom Haye. De kleine en behendige Brit bleek een plaag voor de middenvelders van Club Brugge. Niet lang na zijn invalbeurt werd Crowley in het strafschopgebied gevloerd, waarna Sol de terecht gekregen penalty in de linkerhoek binnenschoot: 1-0. Club Brugge drong daarna nog wel aan, maar had moeite om het strafschopgebied van Willem II binnen te dringen. Omdat beide partijen niet meer scoorden, mochten de Tricolores als winnaars van het veld stappen en trainer Erwin van de Looi (ook gezien het vertoonde spel) tevreden zijn.