Willem II verslaat koploper Roda JC
Toin Damen & Geert van Erven

Willem II heeft ook de vijfde wedstrijd onder Peter Maes gewonnen. Op bezoek bij koploper Roda JC was een  treffer van Thijs Oosting genoeg om de drie punten mee te nemen naar Tilburg en op gelijke hoogte te komen met de nummer 1, Roda JC.

Bij de Tricolores maakte Tommy St.Jago zijn basisdebuut daarnaast keerde Nick Doodeman terug in de basis na een lange en zware revalidatie. De eerste kansen in de topper waren voor de Limburgers. Roda JC kreeg de eerste corners en kansen, maar bij de eerste échte mogelijkheid op doel van Willem II was het meteen raak. Thijs Oosting schoot van afstand en met zijn verre afstandsschot verraste hij doelman Koen Bucker: 0-1.

oosting
Thijs Oosting en Jesse Bosch na de 0-1

De thuisploeg had snel na de 0-1 op gelijke hoogte kunnen komen, maar Willem II-doelman Smits pakte het schot van aanvaller Enrique Zauner uitstekend. De volgende scoringsmogelijkheid was weer voor de Tilburgers. Ringo Meerveld controleerde de bal fraai met de knie net buiten de zestienmeter en volleerde vervolgens op de bovenkant van de lat.

meerveld
Ringo Meerveld

Tweede helft
Het team van Peter Maes kwam ongewijzigd de kleedkamer uit. Na een kwartier bracht de trainer Jeremy Bokila in het team voor Jeredy Hilterman. Willem II begon sterk aan de tweede helft en had de wedstrijd onder controle. Roda JC was op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de Tricolores steeds meer ruimte kregen om te counteren, maar ze waren niet scherp genoeg in het zestienmetergebied van Roda JC.

Slotfase
In de laatste fase van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor Willem II omdat de thuisploeg een slotoffensief begon. Het was in de allerlaatste minuten van de wedstrijd bijna raak. In de extra tijd kopte aanvaller Bangura net over de lat, waardoor Willem II ontsnapte aan een late gelijkmaker en de belangrijke zege over de streep trok. Door de overwinning in Kerkrade staat Willem II gedeeld eerste met Roda JC.