Willem II verslaat Telstar
Enrico van den Elshout
Geert van Erven

Willem II heeft zaterdagmiddag ook zijn vijfde oefenduel in de voorbereiding met een overwinning afgesloten. In Loon op Zand werd Telstar met 2-0 verslagen. In de eerste helft opende Max Svensson de score en Nick Doodeman zorgde voor de 2-0 ruststand. Willem II speelde 70 minuten met een man minder, doordat Amine Lachkar met rood van het veld moest.

Het was voor beide teams de eerste serieuze test op Keuken Kampioen Divisie-niveau. Buiten een kopbal van Jeremy Bokila in de openingsfase, had Willem II aanvankelijk moeite om het compact spelende Telstar te verrassen. In de 20e minuut brak Max Svensson de score open, toen de bal, uit een afgeslagen schot op doel van Matthias Verreth, voor zijn voeten kwam: 1-0. Nog geen minuut later moest Willem II de wedstrijd met een man minder vervolgen. Glynor Plet sprintte de diepte in op een bal over de verdediging. Verdediger Amine Lachkar trachtte met een ultieme tackle op de bal de aanval te stoppen, maar in de ogen van de scheidsrechter Timmers kwam hij daarbij net te laat, wat volgde was een directe rode kaart.

Lachkar

Amine Lachkar startte in de basis, centraal achterin naast Freek Heerkens.

Score uitbouwen

Ondanks het ondertal bleef Willem II wel de bovenliggende ploeg. Na dik een halfuur leidde dit tot een grotere voorsprong. Bokila kopte de bal door op Svensson die een uitstekende voorzet op Nick Doodeman gaf. De rechtervleugelaanvaller schoof de bal vervolgens beheerst in het doel: 2-0.

Dodeman

Nick Doodeman bedankt Max Svensson voor zijn perfecte assist.

Vlak voor rust kreeg Telstar de kans op een aansluitingstreffer, maar de vrije trap van Ozan Kökcü zeilde net over het doel van Joshua Smits.

Score loopt niet op

Aan het begin van de tweede helft kwam Thibaut Lesquoy voor Matthias Verreth in het veld. Ook Joshua Smits werd vervangen, Jorn Brondeel nam zijn plaats in. Na een uur spelen had Bokila de voorsprong nog verder uit kunnen bouwen, maar hij kon de voorzet van Doodeman niet binnenglijden. Na 65 minuten zochten alle veldspelers uit de eerste helft die nog niet waren gewisseld, de bank op. Hun plaats werd door jeugdige talenten ingenomen.

Jonkies houden stand

Zij hielden in het resterende deel van de wedstrijd stand en hadden via Jelte Pal zelfs nog kunnen scoren, maar keeper Shaquille Eendragt van Telstar voorkwam dat.

Lachkar

Jelte Pal had kort voor tijd Willem II naar 3-0 kunnen schieten, maar ziet zijn schot geblokt worden.

Zo eindigde het duel in een 2-0 overwinning. Over ruim een maand spelen de teams opnieuw tegen elkaar, maar dan voor de competitie.