Willem II voorbij Patro Eisden
Auteur
Jeroen van den Assem
Geert van Erven & Toin Damen

Willem II heeft vanmiddag in een doelpuntrijk, besloten oefenduel, gewonnen van Patro Eisden. Op de velden van SCG '18 in Sint-Michielsgestel, waar Willem II deze week het trainingskamp belegd, waren de Tricolores met 6-2 te sterk.

Afgelopen zaterdag trad Willem II aan tegen Lommel SK, een andere Belgische tegenstander die net als Patro Eisden uitkomt op het tweede niveau in België. Ten opzichte van die basisopstelling voerde Peter Maes twee wijzigingen door. Mickaël Tirpan kreeg weer minuten na zijn lichte blessure en Rob Nizet startte als linksback voor Runár Sigurgeirsson. Willem II en Patro Eisden troffen elkaar al eens in een voorbereiding. In het seizoen 2022-2023 speelden beide teams in Maasmechelen tegen elkaar. Het werd destijds 1-2, mede door doelpunten van Jeremy Bokila en Jelte Pal.

Energiek eerste blok
Willem II begon het duel voortvarend tegen de Maasmechelaars, die vorig seizoen op de 6e plaats eindigden in de Challenger Pro League. De ploeg van Stijn Stijnen, die tevens oud-spits Luc Nilis in de technische staf hebben, werd meteen onder druk gezet en Willem II probeerde via een hoog baltempo tot kansen te komen.

Afbeelding
Kehrer

De eerste doelpoging kwam van de Vlaamse tegenstander, een schot van Adnane Abid ging hoog over het doel van Joshua Smits. Kort daarna belandde een vrije kopbal van Raffael Behounek recht in de handen van Gian Geladé. Diezelfde keeper ging na 18 minuten spelen de fout in wat tot de openingstreffer leidde. Na lang treuzelen veroverde Emilio Kehrer hem de bal en schoof deze in het lege doel. Willem II verdubbelde de voorsprong nog voor het halfuur. Een inzet van Nick Doodeman belandde voor de voeten van Bokila die de 2-0 maakte. Kehrer soloreerde naar de derde Tilburgse treffer van de middag. Na een rush van eigen helft en het passeren van de laatste man schoof hij de bal beheerst in de lange hoek.

Nog voor het einde van de eerste helft combineerde Ringo Meerveld met Cisse Sandra, die beheerst in de rechterhoek schoot en tekende voor het slotakkoord van de eerste helft waarin het weinig te vrezen had van de Vlamingen: 4-0.

Tweede helft met 11 nieuwe namen
Peter Maes begon de tweede helft met een compleet nieuw elftal waarin vooral de jeugdspelers minuten kregen. Zij gingen door waar Willem II in de eerste helft was gebleven: scoren. Nadat Khaled Razak via een diagonale pass Mika de Jonge bediende stond al snel de 5-0 op het bord. Max de Waal schoot de bal in rechterhoek na een goede interceptie van Sigurgeirsson. Het levendige duel werd voorzien van nog meer doelpunten die de tegentreffers van de Tricolores opleverde. Door een fout in het zestienmetergebied, ging de bal op de stip. Lukas van Eeno schoot de bal door het midden langs Joshua Smits: 6-1. Willem II en Patro Eisden hielden in het laatste slot van het duel de linies kort op elkaar, wat weinig kansen meer opleverde. Na een vlammend schot van Sigurgeirsson kreeg Willem II in de slotfase nog twee corners, maar deze leverde geen gevaar op. Een ongelukkig moment in de Tilburgse 16 bepaalde de eindstand op 6-2.

Willem II werkt donderdag en vrijdag nog trainingen af op het complex van SCG '18, alvorens het trainingskamp op zaterdag wordt afgesloten met een oefenduel tegen Sparta Rotterdam op de velden van Uno Animo in Loon op Zand.

Opstelling Willem II 1e helft: Smits, Tirpan, Behounek, Schouten, Nizet, Bosch, Sandra, Doodeman, Meerveld, Kehrer, Bokila

Opstelling Willem II 2e helft: Smits, Vermeulen, Lachkar, Mathijsen, Sigurgeirsson, Mathieu, Razak, van Maarschalkerwaard, de Jonge, Joosten, de Waal