Willem II wil het PSV goed lastig maken
Auteur
Wouter Janssen
Fotografie door
Geert van Erven

Tegen hoogvliegers Feyenoord en FC Utrecht kon promovendus Willem II in uitwedstrijden moedig weerstand geven. Vanmiddag bestrijden de Tricolores op eigen veld een tegenstander uit de buitencategorie: het ongeslagen PSV. De kampioen en koploper wil in Tilburg niet het eerste puntverlies van het seizoen lijden.

PSV heeft een 100% score en wil ongetwijfeld een poging wagen de ongeslagen reeks van vorig seizoen (17 wedstrijden op rij gewonnen) te overtreffen. Willem II wil vanzelfsprekend stunten tegen de Oost-Brabantse buren. Op basis van de statistieken is niet uitgesloten dat de Tilburgers de Eindhovenaren punten afsnoepen, want winst in Tilburg is de laatste tien jaar geen ABC’tje voor PSV. Beide ploegen wonnen beide drie keer en tweemaal werd het een gelijkspel. De bekende 5-0 was daar uiteraard één van.

Een andere statistiek is dat in slechts twee van de zes Eredivisieduels de ploeg van Peter Bosz het eigen doel schoonhield. Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en Almere City wisten tegen PSV een doelpunt te maken. Willem II scoorde dit seizoen in alle wedstrijden minstens één goal.

Trefzekere Tillman
PSV heeft meerdere spelers om in de gaten te houden, waaronder middenvelder Malik Tillman. De Amerikaanse aanvallende middenvelder scoorde al vier keer, waarmee hij nu al bijna op de helft van zijn seizoentotaal van 2023-2024 staat. Ook Hirving Lozano staat op vier treffers, maar Bosz moet de Mexicaan evenals Sergiño Dest voorlopig missen.

Aelbrecht aan het roer
Kristof Aelbrecht neemt de taken van de geschorste Peter Maes over. De assistent-trainer was van 2009 tot 2018 jeugdtrainer bij de PSV-jeugd. In die periode had hij onder andere Niels van Berkel en Dani Mathieu onder zijn hoede. Dat tweetal kijkt door blessures vandaag vanaf de tribune toe.

Willem II – PSV is volledig uitverkocht. Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via ESPN 2, Willem II Radio en het Matchcenter op deze website. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük fluit om 16.30 uur voor de aftrap, Pol van Boekel is de VAR.

 

Bericht delen