Willem II wint besloten oefenduel van Almere City
Toin Damen

Op het eigen trainingsveld heeft Willem II een besloten oefenwedstrijd gewonnen van promovendus Almere City. In het duel maakte Raffael Behounek zijn eerste officieuze minuten voor de Tricolores.

Het spel was vanaf de eerste minuut al duidelijk, Willem II was op eigen terrein vooral op zoek naar de aanval, en Almere City zocht de tegenaanval. Behounek stond centraal achterin naast Erik Schouten en toonde meteen zijn kwaliteiten: hij was comfortabel aan de bal en sterk in duels. Terwijl Behounek zijn eerste officieuze minuten speelde voor Willem II, maakte Max de Waal zijn eerste officieuze doelpunt. Een scherpe vrije trap van Matthias Verreth werd licht aangeraakt door de aanvaller en viel bij de tweede paal binnen, 1-0.

Behounek-2
Raffael Behounek

Tweede helft
In de tweede helft, waarbij er zeven keer werd gewisseld bij aanvang door de Tricolores, drong de uitploeg meer aan. Soree, die in de tweede helft mocht starten, verliet in de 63e minuut alweer het veld vanwege een blessure.

Almere City kwam in de tweede helft meer in het spel voor. Connor van den Berg keerde de eerste serieuze kans van de bezoekers knap met een redding met de vingertoppen. Maar bij de tweede kans was het wel raak voor Almere City. In de rebound kon Jochem Ritmeester van Kamp, ondanks buitenspel, scoren, waardoor het 1-1 werd.

Het was Willem II die aan het langste eind trok. Joeri Schroijen, die al eerder gevaarlijk was in de tweede helft, kon een afgemeten voorzet van Svensson in de 81e minuut binnentikken en bepaalde hiermee de eindstand, 2-1.