Willem II wint met dubbele cijfers van RKDSV Diessen
Geert van Erven

Op een snikhete zaterdagmiddag werd er afgetrapt voor de traditionele oefenwedstrijd tegen RKDSV Diessen. De Tricolores wonnen hun tweede oefenwedstrijd van het seizoen en scoorden maar liefst 14 treffers.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Willem II een tegenslag te verwerken. Een kopbal van Sander van der Aa vloog achter keeper Connor van den Berg. De thuisploeg kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want in de eerste helft maakte Willem II tien goals.

Tien goals
De matchwinner van de eerste helft was spits Jeremy Bokila. Hij maakte al snel de gelijkmaker op aangeven van buitenspeler Max Svensson. Direct daarna volgde de tweede treffer van de spits. Thijs Oosting gaf vanaf de rechtsbuitenpositie een hoge bal die gemakkelijk bij de tweede paal werd binnengekopt door de spits: 1-2.

Bokila
Jeremy Bokila

De doelpunten volgden elkaar snel op in de eerste helft en ook Ringo Meerveld kon zijn naam op het scorebord zetten. Op aangeven van Bokila brak de middenvelder door en schoof de bal langs de keeper van de thuisploeg. Na het doelpunt van de middenvelder was het wederom Bokila die zijn derde en vierde treffer van de middag maakte.

Willem II bleef maar scoren. Verreth, Svensson, Meerveld en Oosting zorgden ervoor dat de dubbele cijfers werden gehaald. De Tricolores gingen de rust in met tien goals.

Diessen

Tweede helft
In de tweede helft werd, net als tegen Sarto, de hele basis vervangen. Het was Jayden Houtriet die op aangeven van Joeri Schroijen zijn eerste officieuze treffer voor de Tricolores maakte. Schroijen scoorde op aangeven van Niels van Berkel het twaalfde doelpunt voor de Tricolores.

Zico Soree pikte ook een doelpuntje mee. De jonge aanvaller kreeg de bal aangespeeld door Van Berkel en knalde de bal in de bovenhoek. Het slotakkoord was voor Schroijen. Vanaf de penaltystip werd de eindstand 1-14.