Willem II wint na bliksemstart in Diessen

Met een ruime 1-9 overwinning heeft Willem II het nieuwe seizoen afgetrapt in Diessen. Aanvankelijk ging het hard tegen het plaatselijke combinatieteam. Na rust nam Willem II gas terug. Fran Sol maakte een hattrick.

Willem II

Voor de 31e keer opende Willem II het seizoen in Diessen. Vaak fungeren de gastheren als kanonnenvoer. Ook dit keer leek het richting de dubbele cijfers te gaan. Bij rust leidde Willem II met 0-7, maar in de tweede helft stuurde trainer Van de Looi bijna een compleet ander elftal het veld in.

Flitsend

Met de nieuwelingen Wellenreuther, Lewis en Coulibaly in de basis kwam Willem II flitsend uit de startblokken. Binnen een minuut kopte Fran Sol de eerste seizoenstreffer binnen. De Diessense selectie was nauwelijks van de schrik bekomen toen Jordy Croux na een knappe actie de voorsprong verdubbelde. Het seizoen was toen amper driehonderd seconden oud.

Scherp

Vooral spits Fran Sol oogde scherp. Na een knappe aanname schoot de Spanjaard na een kwartier zijn tweede treffer tegen de touwen. Linksbuiten Karim Coulibaly liet af en toe aardige dingen zien en ook Kali en Haye waren bedrijvig. Kali miste twee uitgelezen kansen en Haye had geen geluk bij de afronding.

Wereldgoal

Victor van den Bogert vormde het centrale verdedigingsduo met aanvoerder Peters. De jongeling bleef goed overeind, maar onderscheidde zich vooral met een wereldgoal en een assist. Keeper Abrahams had geen antwoord op een knal van zo’n dertig meter en Fran Sol voltooide zijn hattrick na goed voorbereidend werk van Van den Bogert. Thom Haye verwende het publiek in Diessen met een bekeken stiftgoal en Jordens Peters bepaalde met een intikker de ruststand op 0-7.

Rossi op proef

In de tweede helft verving trainer Van de Looi tien basisspelers. Alleen doelman Wellenreuther mocht op zijn post blijven staan. De Duitser had in de eerste helft weinig te doen gehad. Ook testspeler Karim Rossi verscheen binnen de lijnen. De Griekse huurling Tsimikas liet wel zijn gezicht zien in Diessen, maar hij kwam nog niet in actie.

Diessen scoort tegen

Naast Elmo Lieftink en Andreias Calcan kregen veel jeugdspelers een kans om zich te laten zien. Het gevaar kwam van de aanvallers Rossi en Emre Bostanci, maar doelman Rob van de Biggelaar toonde zich een sta-in-de-weg. Zo wist de Diessense combinatieploeg de schade in de tweede helft beperkt te houden. Sterker nog, bij een spaarzame tegenaanval deden de gastheren via Pepijn van Spreeuwel iets terug: 1-7. Het antwoord kwam op naam van de jonge IJslander Kristinsson en in de slotfase benutte Karim Rossi een penalty: 1-9. De dubbele cijfers werden net niet gehaald, maar daar maalde niemand om in Diessen. (AP)