Willem II wint in oefenduel van Kozakken Boys
Toin Damen

Willem II heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys gewonnen. Op Sportpark de Zwaaier werd het 2-3 door twee treffers van Khaled Razak en een doelpunt van aanwinst Rob Nizet, die zijn eerste officieuze minuten voor de Tricolores maakte.

Bij Willem II kregen voornamelijk de basisspelers van de wedstrijd tegen Jong Ajax rust. Zo stond Connor van den Berg onder de lat, vormde aanvoerder Freek Heerkens samen met Runar Sigurgeirsson, Valentino Vermeulen en Nizet de verdediging. Nizet vervulde de positie van linksback terwijl Vermeulen naast Heerkens in het centrum begon. Patrick Joosten verving Nick Doodeman op de wingbackpositie. Amine Lachkar, die onlangs een meerjarig contract ondertekende, stond samen met Max Svensson en Razak op het middenveld. Voorin vormden Jeredy Hilterman en Max de Waal het aanvallende duo.

Kansen voor Willem II
Willem II begon de wedstrijd voortvarend. In de eerste tien minuten waren er mogelijkheden voor de ploeg van Peter Maes. Hilterman kreeg de bal vanaf de zijkant van Svensson maar miste net de bal. Een paar minuten later probeerde de spits het opnieuw, maar zijn schot werd geblokt. In de 20e minuut kreeg Willem II dé kans op de voorsprong. Na een goede actie van Svensson, die zich knap vrij speelde en de bal vervolgens naar De Waal schoof, was de bal een prooi voor de keeper van Kozakken Boys.

Voorsprong thuisploeg
Na kansen voor Willem II wist de thuisploeg de score te openen. Na balverlies van Svensson op het middenveld was het Roshanali met de 1-0. Razak en Lachkar kregen beide een mogelijkheid om de schade te herstellen.

Vlak voor de rust was het dan toch raak. Razak kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld en wist fraai het net te vinden, waarmee er gerust werd met een 1-1 stand.

Razak

In de tweede helft startte Willem II met dezelfde elf namen als voor rust. De eerste kans kwam er al snel voor Hilterman. De spits werd goed aangespeeld door Svensson, maar zijn schot werd gered door keeper Koorevaar. Tien minuten later was het wel raak en opnieuw was Razak de doelpuntenmaker. Na een fraai hakje van De Waal werd de jonge buitenspeler gevonden, 1-2.

Kozakken Boys wist in de 69e minuut de stand weer gelijk te trekken. Een voorzet werd niet gepakt door keeper Van den Berg waardoor spits Lommers de bal van dichtbij tegen de touwen wist te krijgen.

Winnende treffer Nizet
Na kansen van Svensson, die de lat raakte, en een geblokt schot van Razak, was het debutant Nizet die vlak voor tijd het winnende doelpunt maakte. De linksback stoomde goed op en ontving de bal op het juiste moment van De Waal. De kersverse aanwinst kapte de verdediger uit en schoot de bal in de verre hoek binnen, waarmee het oefenduel alsnog met een 2-3 overwinning werd afgesloten.