Willem II wint oefenduel van Roda JC
Toin Damen

In een regenachtige entourage op het terrein van SVG heeft Willem II een oefenwedstrijd tegen Roda JC gewonnen met 5-2. Michael de Leeuw zorgde voor twee treffers voor de Tricolores.

Na de derbywinst tegen MVV konden de Limburgers al vroeg richting Tilburg de volgende dag. Om 12.30 uur werd er afgetrapt tegen Roda JC. Zowel bij de Tricolores als bij Roda JC kregen voornamelijk de wisselspelers de kans om minuten te maken. Daarnaast stonden bij Willem II de geschorste Rúnar Thór Sigurgeirsson en Khaled Razak in de basis. De oefenwedstrijd was ook een gelegenheid voor Peter Maes om spelers van Onder 21, die afgelopen zaterdag kampioen werden, aan het werk te zien. Zo kwamen Tijn van der Poel, Chip Engels en Ky-Mani van Gönter in actie.

mathieu

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor de Tricolores. Het eerste schot van Michael de Leeuw was meteen raak in de vierde minuut. De spits schoot vanaf de rand van de 16 de bal mooi binnen in de verre hoek.

Doelpuntenregen
De doelpunten volgden elkaar snel op. Razak onderschepte de bal van de keeper, passeerde fraai twee man en schoot de bal in de verre hoek. De jongeling stond ook aan de basis van de derde treffer. De buitenspeler trapte een corner panklaar op het hoofd van Sigurgeirsson, en die kopte eenvoudig binnen: 3-0.

Dani Mathieu, die na een lange afwezigheid weer volledig meetraint met de selectie, stond aan de basis van de vierde treffer. Een splijtende steekpass op de vrijlopende De Leeuw was uitstekend, waardoor de spits zijn tweede treffer van de middag kon noteren.

Roda JC deed wel wat terug in de eerste helft. Na ongeveer een half uur spelen kon Laurit Krasniqi vanaf de zijkant doorlopen op Van den Berg. De aanvaller schoot de 4-1 binnen, en met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Tweede helft
De Limburgers verkleinden al vroeg in de tweede helft de achterstand tot twee doelpunten. Joyce Nsingi knalde de bal van afstand achter Van den Berg. Kort na het doelpunt van de Limburgers deed Svensson wat terug. Na een fraai hakje van De Waal zette de Zweed de vijfde treffer voor Willem II op het scorebord. Svensson was ook dichtbij de zesde treffer van de middag. De buitenspeler werd in de as aangespeeld door Razak en schoot na een korte dribbel hard op de paal. Het bleef uiteindelijk 5-2.