Willem II wint topper van ADO Den Haag

De Tricolores hebben zich een goede dienst bewezen door in eigen huis de topper tegen ADO Den Haag met 2-1 te winnen. De ploeg uit de Hofstad zakt op de ranglijst van plaats twee naar drie met een achterstand van acht punten op de koploper Willem II.

Willem II begon de kraker met de gebruikelijke basiself. Bij ADO was er een basisplaats voor de nieuwelingen Nick Marsman, Jari Vlak en Alex Schalk. Het balbezit in de eerste helft was voor ADO, de kansen voor Willem II.

Fabelachtige goal
Het eerste schot op goal was direct raak. Ringo Meerveld goochelde zich na een diepe bal vanuit de verdediging vanaf de zijlijn richting de goal en haalde verwoestend uit. Vijf minuten later bediende de doelpuntenmaker Jesse Bosch, die van buiten de zestien meter met een harde knal de tweede treffer van de avond scoorde. De Hagenezen stelde hier weinig tegenover. Sterker nog de Tricolores kregen goede kansen op een grotere voorsprong maar speelden de mogelijkheden niet goed uit. Het enige smetje in de eerste helft was de vijfde gele kaart van Behounek, die hem volgende week in de thuiswedstrijd tegen Roda JC een schorsing oplevert.

Offensief
De tweede helft was een kopie van de eerste helft met een verschil. Willem II kreeg niet meer de gelegenheid om gevaarlijk voor het Haagse doel te komen.

WILADO

Maar ook verdedigend gaf het elftal van Peter Maes niet veel weg. Joshua Smits had een wereldredding op een schot van afstand, dat hij net onder de lat wist weg te tikken. Halverwege de tweede helft probeerde ADO met drie aanvallende wissels de bakens nog te verzetten. Het was pompen of verzuipen maar Willem II bleef goed overeind tot Timothy Derijck in de 86e minuut uit een corner de aansluitingstreffer achter Doelman Smits kopte. Vervolgens was het nog tien minuten overleven en een paar spannende momenten doorstaan, tot het moment dat scheidsrechter Alex Bos voor het einde floot.