Willem II zet reeks voort!

De Tilburgse aanvallers Jeredy Hilterman en Thijs Oosting bezorgden Willem II een 3-0 overwinning op Jong PSV. Het was onder leiding van trainer Peter Maes de zesde overwinning uit zes wedstrijden.

Jong PSV trainer Wil Boessen had vanavond met Frederik Oppegard, Tygo Land, Jason van Duiven en Isaac Babadi de beschikking over vier sterkhouders. Amine Lachkar speelde als vervanger van Jesse Bosch een voortreffelijke wedstrijd op het middenveld.

lachkar
Amine Lachkar speelde een voortreffelijke wedstrijd

Schaakwedstrijd
Het eerste half uur leek meer op een potje schaken dan een voetbalwedstrijd. Willem II trok zich terug op eigen helft. PSV nam het initiatief, maar vond geen enkele opening in de Tilburgse defensie. Daarna brak het spektakel los. De thuisclub nam het initiatief en creƫerde een groot aantal kansen.

Openingstreffer
Spits Jeredy Hilterman trof een keer doelman Roy Steur op zijn weg en schoot vanuit kansrijke positie net langs het Eindhovense doel. Een kopbal uit een Tilburgse corner werd uit de doelmond gekopt en Runar Sigurgeirsson raakte met een afstandsschot de bovenkant van de lat. Even voor rust kreeg de ploeg van trainer Peter Maes loon naar werken. Uit een door Mathias Verreth op zij gelegde vrije trap vuurde Thijs Oosting van grote afstand op doel. De harde schuiver verdween in de uiterste rechterhoek van de PSV doelman.

Beslissing
De tweede helft begon net als de eerste helft, maar Willem II nam snel het heft weer in eigen handen. Hilterman scoorde uit de draai snel de tweede treffer. En na een foutieve ingooi van PSV was het voor de spits een koud kunstje om de bal naar Thijs Oosting te spelen, die de bal zonder moeite in het lege doel schoot en zijn tweede treffer van de avond aantekende.

Sfeer
Het publiek vermaakte zich het laatste half uur in een kolkend stadion uitstekend. Beide ploegen wisselden naar hartelust en kregen nog enkele kansen om te scoren, maar de stand wijzigde niet meer. Roda JC en Willem II blijven gedeeld koploper, waarbij de ploeg uit Kerkrade het iets betere doelsaldo heeft. Willem II treft in de volgende competitieronde Jong Ajax op Sportpark De Toekomst. Maar eerst wacht donderdagavond in Noordwijk SJC voor de beker.