Willem wint met 1-3 in Uden
Auteur
Koen van Santvoord
Fotografie door
Toin Damen

Onder heerlijk zomerse omstandigheden heeft Willem II ook de derde wedstrijd van de oefencampagne gewonnen: op bezoek bij kersverse derde divisionist UDI’19 trokken de Tricolores met 1-3 aan het langste eind.

Willem II trad voor het eerst aan in het nieuwe geel-blauwe uittenue, terwijl de gastheren in een wel heel vertrouwd aandoend rood-wit-blauw shirt speelden. Op Sportpark Parkzicht probeerden de mannen van Kevin Hofland de bal snel rond te spelen en zo de Udense defensie stuk te spelen. Dat lukte nauwelijks: de verdediging van de thuisclub stond als een huis.



Na ruim een kwartier diende zich de eerste mogelijkheid aan toen Daniel Crowley al hooghoudend het stafschopgebied inliep. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Martijn van der Sande, die een meter naast schoot. Een paar minuten later probeerde Jelte Pal het vanuit de draai, maar zijn inzet ging over.

Afbeelding
Zuijderwijk

Rick Zuijderwijk achtervolgt zijn directe tegenstander. 



Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Simon Cuppen soleerde op fraaie wijze door de Tilburgse defensie, maar rechtsback Niels van Berkel zorgde met een knappe sliding voor opluchting. Even later werd UDI’19 opnieuw gevaarlijk, nu via Jeroen van Schoonhoven. Zijn schot leverde Joshua Smits de nodige moeite op.



Twee penalty's

Beide teams leken met 0-0 de rust te halen, toen Willem II in de 42e minuut een makkelijk gegeven penalty kreeg. Jeremy Bokila – die was ingevallen voor de geblesseerde Elton Kabangu – schoot de 0-1 binnen, zijn derde goal van deze voorbereiding. Op slag van rust stond het alweer 1-1, nadat Wietse van Lankveld namens UDI’19 ook van elf meter mocht aanleggen. Het was de eerste tegentreffer voor Willem II van dit seizoen. 

Afbeelding
Bokila

Jeremy Bokila legt aan voor zijn rake strafschop. 



In de tweede helft kwam Willem II met tien nieuwe spelers binnen de lijnen, alleen de ingevallen Bokila bleef staan. Onder aanvoering van Pol Llonch – die zijn contract net met een jaar heeft verlengd – toonde Willem II nu meer daadkracht. Het leidde direct tot een grote kans voor Max Svensson, maar die zag zijn inzet knap gekeerd door Sem Verhoeven. Een minuut later was het alsnog raak, toen Naïm Matoug diezelfde Svensson in stelling bracht: 1-2. Naast Matoug, die geblesseerd uitviel, kregen na rust ook de jonkies Sam Tel, Amine Lachkar, Dani Mathieu en Tijn van der Poel speelminuten. 



Vernietigende knal

De score had hoger uit kunnen vallen als Ringo Meerveld (nonchalant lobje over) en Bokila (bal van de lijn gehaald) iets zorgvuldiger met hun kansen waren omgegaan. Ook Leeroy Owusu was dichtbij een treffer: zijn pegel van grote afstand spatte op de lat uiteen. De thuisclub kwam niet meer aan aanvallen toe, een stunt zat er voor de Udenaren dan ook niet in. 



Vijf minuten voor tijd kwam de eindstand op het scorebord. Na een voorzet van Bokila kon Meerveld de bal van dichtbij in het lege doel koppen: 1-3. Woensdag wacht een nieuwe krachtmeting. Willem II speelt dan een uitwedstrijd tegen Patro Eisden, dat uitkomt op het derde niveau in België.

Bericht delen