Zakelijk Willem II maakt geen fout in Helmond
Auteur
Arjen Pijfers
Fotografie door
Geert van Erven & Toin Damen

Aan de vooravond van het Paasweekend heeft Willem II goede zaken gedaan in de strijd om promotie. De lastige uitwedstrijd tegen Helmond Sport leverde een regelmatige zege op: 0-2. Ringo Meerveld en Thijs Oosting bepaalden nog voor rust het verschil.

Vooraf zag het er niet naar uit dat het bezoek aan Helmond een 'walk in the park' zou worden. De thuisploeg was in eigen huis al bijna vier maanden ongeslagen, dus Willem II wist dat het een moeilijke pot kon gaan worden.

Afbeelding
doodeman

Verreth valt vroeg uit
Dat bleek ook wel in de beginfase.  Helmond Sport gaf direct gas en tot ergernis van trainer Peter Maes had Willem II aanvankelijk moeite om de bal in de ploeg te houden. Willem II kwam het openingsoffensief van de thuisclub ongeschonden door, maar moest na een kwartier toch een tegenvaller incasseren toen de aangeslagen Matthias Verreth niet verder kon. Met Amine Lachkar in zijn plaats trok Willem II langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. De eerste serieuze mogelijkheid was voor Thijs Oosting die zijn schot voorlangs zag gaan.

Precisieschot
Helmond Sport trok zich steeds verder terug op eigen helft. Zelfs Keuken Kampioen Divisie-topscorer Martijn Kaars kwam af en toe op de kop van de eigen zestien de bal opvragen. Bij een van de schaarse tegenstoten haalde Kaars van grote afstand uit, maar zijn schot was een prooi voor Joshua Smits. Willem II domineerde zonder groots te spelen. De thuisclub bleef aanvankelijk eenvoudig overeind, totdat de slotfase van de eerste helft aanbrak. Lachkar bediende Ringo Meerveld, die de bal met enige moeite controleerde. Eenmaal in balans legde hij vanaf de linkerkant van het strafschopgebied aan voor een precisieschot. Doelman Wouter van der Steen had geen antwoord op de inzet die via de paal in de verre hoek verdween: 0-1. Niet veel later schiet ook Thijs Oosting raak. Zijn schot, vanaf randje 16, wordt via een voorzet van Nick Doodeman binnengeschoten: 0-2.

Reflex
In een poging om terug in de wedstrijd te komen, speelde Helmond Sport na rust verder naar voren. Het veldspel van de thuisclub was evenwel te pover om Willem II echt in verlegenheid te brengen. De Tricolores hielden de linies gesloten en loerden op de tegenstoot. Na een uur spelen haalde Jeredy Hilterman hard uit, maar Van der Steen had een goede reflex in huis, waardoor de schade voor de thuisclub beperkt bleef.

Volwassen
Het was een van de weinige hoogtepunten van de tweede helft. Willem II controleerde de wedstrijd en trok op een volwassen manier de driepunter over de streep. Helmond Sport zette in de slotfase nog aan voor iets wat op een slotoffensief leek, maar het echte geloof in een wonderbaarlijke ontsnapping ontbrak. Zo boekte Willem II de vierde achtereenvolgende overwinning  en nam het weer een lastige horde in de promotiestrijd.

Bericht delen