Zetten we de reeks voort?
Jos Derksen
Geert van Erven

Om 20.00 uur begint de twaalfde competitiewedstrijd tegen Jong PSV in het Koning Willem II stadion. Willem II begint aan een reeks van drie wedstrijden tegen drie Jong teams; PSV thuis, Jong Ajax uit en Jong Utrecht thuis. Willem II begint het duel tegen Jong PSV als gedeeld koploper. De inhaalwedstrijden van afgelopen maandag verliepen gunstig voor de Tricolores. Alleen FC Eindhoven pakte tegen Jong PSV de volle winst. De overige concurrenten speelden allemaal gelijk.

Na de reeks van vijf overwinningen op een rij liggen er nu kansen om die reeks uit te breiden tot acht overwinningen! En zo komt het clubrecord uit 1999 en 2014 dichterbij: een reeks van zeven overwinningen!

doodeman

Een wisselend seizoen voor Jong PSV
Jong PSV staat op de 14e plaats met 13 punten behaald uit vier overwinningen en één gelijkspel. De spelers van Jong PSV hebben een kater overgehouden aan de derby van afgelopen maandag tegen FC Eindhoven. Tot de 70ste minuut stond Jong PSV nog riant voor met 3-1. Dankzij drie goals van goaltjesdief Jesper Uneken. Maar dan gaat het in het vierde kwart van de wedstrijd mis en FC Eindhoven scoort in vijf minuten driemaal. In de afgelopen maanden werd gewonnen van Telstar, Helmond Sport, FC Den Bosch en Cambuur. Opvallend was de overwinning uit met 3-4 tegen Cambuur. Dé spelers van de wedstrijd werden Tygo Land en Jeson van Duiven van Jong PSV; zij scoorden beiden twee keer.

Trainerswissel
Vanaf dit seizoen wordt Jong PSV getraind door Willy Boessen. Als trainer heeft hij gewerkt bij clubs als Fortuna Sittard, TOP Oss, FC Den Bosch en Helmond Sport. Boessen is de opvolger van Adil Ramzi. Ramzi maakte van 2016 tot augustus 2023 deel uit van de staf van de jeugdopleiding en Jong PSV. Hij was het vorige seizoen hoofdtrainer van Jong PSV. Ramzi is nu trainer van Wydad Casablanca. Ramzi was van 1997 tot en met 2000 aanvallende middenvelder bij Willem II en speelde 54 wedstrijden.

Seizoen 2022-2023
Willem II heeft een kater overgehouden aan de wedstrijden tegen Jong PSV in het vorige seizoen. Op 5 augustus 2022 was het de openingswedstrijd in Tilburg. De Tricolores kwamen niet verder dan een magere 1-1. Mathijs Tielemans scoorde de 0-1 in de 57e minuut; vijf minuten later scoorde Max Svensson de gelijkmaker.

De uitwedstrijd op 30 januari 2023 tegen Jong PSV kende een dramatische slotfase. In de derde minuut scoorde Mathias Verreth de 0-1. Het lukte niet deze voorsprong vast te houden en dankzij goals in 71e (Mohammed Nassoh) en 85e (Van Duiven) minuut stond Jong PSV voor met 2-1. Jeremy Bokila maakte nog gelijk in de 88e minuut, maar in de 94e minuut werd het dankzij Isaac Babadi 3-2 voor Jong PSV. En zo werden van de beschikbare zes punten er slechts twee binnen gehaald tegen Jong PSV.

Voor drie spelers uit de selectie van Willem II geldt dat zij een deel van hun jeugdopleiding hebben genoten bij Jong PSV: Matthias Verreth, Naim Matoug en Dani Mathieu. Voor hen misschien nog een ontmoeting met bekenden.

Smits

De wedstijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts. De hoogtepunten van Willem II - Jong PSV zijn op ESPN 1 te volgen via het schakelprogramma. De wedstrijd is natuurlijk ook te volgen op Willem II Radio en via het Matchcenter op de website.