Zevenklapper voor Willem II in Loon op Zand

Willem II heeft woensdagavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen de amateurs van Uno Animo met 0-7 gewonnen.

Aan Tilburgse zijde ontbraken op sportpark De Klokkenberg Andreias Calcan en Victor van den Bogert, die vandaag de training voortijdig verlieten. Ook Fran Sol kwam niet in actie. De spits gaat donderdag voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis. Tegenover deze afwezigen stond het verdienstelijk debuut van de Griekse linksback Kostas Tsimikas.

Moeizaam op gang

Aanvankelijk kwam de wedstrijd moeizaam op gang. De toegestroomde toeschouwers zagen tot hun verrassing dat de thuisploeg bijna op voorsprong kwam. Een vrije trap van Ruben van Loon ging maar net over. Enkele tellen later, raakte Thom Haye aan de overzijde van het veld de onderkant van de lat. Vervolgens liep menig Tilburgse aanval stuk op de 'Loonse muur'.

Snel naar ruime voorsprong

Nadat Anouar Kali in de 23e minuut de score opende, ging het snel. Binnen amper tien minuten liep Willem II uit naar een 0-4 voorsprong. Karim Coulibaly, Jordy Croux en proefspeler Karim Rossi waren verantwoordelijk voor wat even later ook de ruststand bleek te zijn. Het uitvallen van Thom Haye op slag van rust, leek er ernstig uit te zien. De middenvelder vertelde na afloop dat hij door zijn enkel ging en dat de schade vermoedelijk wel meevalt.

'Jonkies'

Na de rust bleven alleen Mattijs Branderhorst, Elmo Lieftink en Karim Rossi van het basiselftal over. Het elftal werd gecompleteerd met spelers die het afgelopen seizoen voornamelijk bij Jong Willem II speelden. De 'jongere generatie' bleef goed op de been tegen de amateurs die in de tweede klasse uitkomen. Sterker nog, via twee doelpunten van proefspeler Raies Roshanali en een afstandsschot van Dani Koks, werd de eindstand op 0-7 bepaald.

Zaterdag tegen kortrijk

De selectie staat nog twee dagen trainingskamp in Oisterwijk te wachten, alvorens zaterdagmiddag op het terrein van voormalig voetbalclub NOAD aan de Melis Stokestraat de Belgische eersteklasser KV Kortrijk de volgende tegenstander is. (EvdE)