Zwaarbevochten zege!
Enrico van den Elshout
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II heeft zondagmiddag MVV met 2-0 verslagen. In de eerste helft brak Elton Kabangu de score open. In de extra tijd van de tweede helft zorgde Joeri Schroijen voor de bevrijdende 2-0.

De basisopstelling kende vanwege een aantal blessures en schorsingen de nodige wijzigingen, waardoor er een basisdebuut voor de 21-jarige Niels van Berkel was. Na een aftastend begin gebeurde er behoudens een vervelende botsing tussen de MVV-spelers Nicky Souren en Leroy Labylle aanvankelijk niets noemenswaardig.

nvb
Niels van Berkel kende een prima basisdebuut

Levendige fase

Daarna ontstond een levendige fase, waarbij er over en weer kansen kwamen. Na een goede onderschepping door Jizz Hornkamp, voorkwam een Maastrichts been dat Elton Kabangu kon scoren. Aan de andere kant van het veld schoot Koen Kostons rakelings voor het doel langs.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft werd een vloeiende aanval opgezet, waaruit de bal aan de linkerkant van het veld, voor de voeten van de uitstekend debuterende Niels van Berkel kwam. Zijn voorzet op Kabangu was op maat, zodat deze bal langs keeper Romain Matthys kon schieten: 1-0.

ek
Elton Kabangu na de openingstreffer

Afstandsschoten van Thijs Oosting en Sven Blummel werden door beide keepers onschadelijk gemaakt. Hierdoor ging Willem II met een kleine voorsprong de rust in.

Rommelig

Het begin van de tweede helft kende een rommelig begin. Mede door het zware veld kwamen veel passes niet aan. Naarmate de tweede helft vorderde drongen de gasten Willem II op eigen helft terug, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Ondertussen tikten de minuten weg.

Bevrijding

Het venijn zat in de slotfase van de wedstrijd. Scheidsrechter PĂ©rez kende drie minuten extra speeltijd toe. Hierin belandde de bal voor de voeten van Dailon Livramento en hij leek de gelijkmaker op zijn voet te hebben. Er zat echter een engeltje op de lat van Joshua Smits, want het schot spatte op de deklast uiteen. In de daaropvolgende counter gaf de ingevallen Wesley Spieringhs de bal goed mee op de eveneens ingevallen Joeri Schroijen. Met een lepe schuiver schoot de voormalig MVV-speler de bal langs keeper Matthys en zorgde zo voor de bevrijdende 2-0.

wwdwd

Goede zaken

Door deze overwinning behoudt Willem II de maximale puntenscore in de strijd om de vierde periodetitel. Maar wellicht nog belangrijker, er is weer zicht op plaats drie in de Keuken Kampioen Divisie en het zet de concurrenten weer wat verder op achterstand. Op naar Den Bosch, waar volgende week de Brabantse derby op het programma staat.