Community Champions met Erik Verbunt van start
Fotografie door
Toin Damen

Voetbal is zeer geschikt om mensen met elkaar te verbinden. De clubs staan midden in de samenleving en de betrokkenheid gaat verder dan alleen het stadion. Aan de vele sociaal-maatschappelijke activiteiten voegen vijftien clubs weer een nieuw project toe: Community Champions

Erik Verbunt gaat met Communicy Champions bij Willem II aan de slag. Erik, werkzaam bij jeugdzorgorganisatie Self Doen Wat Werkt Tilburg, wordt projectleider van Community Champions. Zijn hele leven staat in het teken van voetbal en sport. Hij is gestart als gymleraar en stroomde vervolgens door naar de zorg. Erik kwam voor het eerst in aanraking met Willem II Betrokken toen hij werkzaam was bij Praktijkcollege Tilburg. Sindsdien is hij actief bezig met een gezonde combinatie tussen sport, zorg en onderwijs. Hij is geen onbekende van Willem II Betrokken, want hij is ook initiatiefnemer van het project De Uitblinkers, waarvan het tweede seizoen nu loopt bij Willem II.

Community Champions valt onder ‘maatschappelijke diensttijd’, wat een initiatief is van de overheid. Hierbij starten de deelnemende voetbalclubs binnen hun eigen regio. Het traject is gericht op talentontwikkeling, iets doen voor een ander en natuurlijk het ontmoeten van anderen. Door Community Champions moet een samenwerking ontstaan binnen de wijken en worden lokale initiatieven met elkaar verbonden.

Het lanceren van Community Champions onder de vlag van Willem II is een grote eer voor Erik. ‘Het sluit perfect aan bij mijn persoonlijke visie op de combinatie van sport, zorg en onderwijs.’ Erik houdt zich allereerst bezig met de potentiële locaties, het bereiken van de doelgroep (jongeren tussen 12 en 30 jaar) en op zoek gaan naar uitvoerende trainers die de jongeren gaan begeleiden tijdens het traject. De komende drie jaar gaat Erik bouwen aan een programma dat moet aansluiten op de behoefte van de jongeren via de kracht van voetbal.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over Community Champions? Stuur Erik een e-mail via erik.verbunt@willem-ii.nl en hij komt graag langs voor een bakje koffie!

Afbeelding
Erik Verbunt

Bericht delen