Community Champions nu echt van start
Fotografie door
Willem II Media & Jules van Iperen
Afbeelding
Community Champions

Het nieuwste project van Willem II Betrokken, Community Champions, is de afgelopen week van start gegaan. De in totaal twintig deelnemers van het project hebben de officiële aftrap gehad in het Koning Willem II stadion.

Het programma bestond onder andere uit een compleet verzorgde lunch, een rondleiding door het stadion, kleding passen in de fanshop en natuurlijk een echte contractondertekening. Natuurlijk kon ook een potje samen voetballen niet ontbreken. 

De komende zestien weken gaan er tien jongeren van het Praktijkcollege Tilburg en tien jongeren van het Reeshof College aan de slag met persoonlijke talentontwikkeling door middel van verschillende workshops, bedrijfsbezoeken en buurtbijdrages. Het project zal worden uitgevoerd bij de amateurvereniging van Willem II en bij SV Reeshof.

Over het project
Community Champions gebruikt de aantrekkelijkheid en de sociale kracht van het profvoetbal in Nederland om jongeren te bereiken en te betrekken bij een maatschappelijk diensttijd project dat is gebaseerd op voetbal. Het project is gefocust op jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij de club en de wijk maar ook een echte ambassadeur te worden voor ‘hun’ club werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren. 

Bericht delen