Community Champions op bezoek bij Football Memories
Fotografie door
Willem II Betrokken Media

Als onderdeel van het project Community Champions sloten de deelnemers tussen de 13 en 15 jaar deze maand aan bij een bijeenkomst van Football Memories, waar (eenzame) ouderen voetbalherinneringen ophalen. Het was een beetje wennen voor beide doelgroepen maar al snel werd er volop gekletst en gelachen.

Het doel voor de jongeren van Community Champions was om nieuwe mensen te leren kennen en iets terug te doen voor een ander, twee belangrijke pijlers van het project. De ouderen van Football Memories genoten zichtbaar van de aanwezigheid van de champs. Vooral tijdens de beweegsessie van het BeweegBuro kwam de hulp van de fitte jongeren goed van pas. De verbinding tussen de twee generaties leverde een waardevolle ontmoeting voor zowel jong als oud op, welke zeker voor herhaling vatbaar is!

 

 

 

 


Projecten verbinden
Community Champions en Football Memories zijn beide projecten die door Willem II Betrokken worden aangeboden. Willem II Betrokken vindt het belangrijk dat alle projecten op een bepaalde manier bijdragen aan het oplossen van sociaal maatschappelijke thema’s in Tilburg. Een aantal opdrachten die de Community Champions tijdens hun traject uitvoeren, sluiten ook feilloos aan bij andere projecten zoals Playing for Success (basisschoolleeftijd groep 6/7/8) en de Uitblinkers (vroegtijdig schoolverlaters). In de toekomst hopen we meer soortgelijke samenwerkingen tussen projecten te kunnen realiseren, want: de kracht van Willem II werkt voor iedereen! 

Bericht delen