De Uitblinkers weer van start
Fotografie door
Willem II Media

Afgelopen maand zijn de Uitblinkers van VSO Parcours en Entreecollege Tilburg weer gestart in het leercentrum bij het Koning Willem II stadion. Twintig jongeren gaan aan de slag om motivatie en discipline te vinden om hun schooldiploma te halen. Dit doen zij twaalf weken lang twee ochtenden per week waarbij voetbal wordt gebruikt als krachtig middel.

Door diverse workshops aan te bieden over thema's als motivatie, het stellen van grenzen en het maken van toekomstplannen gaan deze jongeren het vertrouwen in zichzelf en anderen terugvinden. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en helpt hen hun doelen te realiseren.

In de kick-off week genoten de deelnemers van een ontbijt, kregen zij een rondleiding door het Koning Willem II stadion en werden de contracten ondertekend.

Het team van trainers bestaat uit medewerkers van Self - Doen wat werkt, R-Newt Jongerenwerk en het Entreecollege Tilburg. Met hun kennis, ervaring en expertise kunnen zij deze jongeren zowel in de groep als individueel voorzien van aandacht en advies.

In februari 2024 gaat ook VSO de Keyzer starten met een derde groep Uitblinkers. Meer weten over het project? Klik dan hier.

Bericht delen