Deelnemers Community Champions Willem II bekend
Fotografie door
Toin Damen
Afbeelding
Nasser
Panna Knock Out

Na de zomervakantie van 2023 starten twintig jongeren met Community Champions.

Op 4 juli werden de eerste tien jongeren van het Reeshofcollege bekend gemaakt tijdens de sportdag op het hoofdveld van SV Reeshof.
De andere tien jongeren werden gisteren bekendgemaakt op de sportdag van het Praktijkcollege Tilburg.
Beide sportdagen werden geopend door Nasser El Jackson met een korte introductie van het project en daarna een Panna Knock Out. Hierbij werden leerlingen uitgedaagd om één op één tegen Nasser te spelen. Diegene die een panna (bal door de benen) krijgt, verliest.
Tot slot gaf Nasser een freestyleshow weg, waarna hij de microfoon pakte. Eén voor één werden de in totaal twintig deelnemers naar voren geroepen en kregen zij de officiële brief en bal uitgereikt.

Na de groepsfoto’s hebben de trainers kennis kunnen maken met de deelnemers en daarna konden de sportdagen officieel beginnen.

Community Champions

De komende drie jaar gaan vijftien clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie ruim 2.599 jongeren tussen de twaalf en dertig jaar begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Deze jongeren gaan deelnemen aan het MDT-programma ‘Community Champions’!

In zestien weken gaan de jongeren bij één van de 15 deelnemende clubs op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze zullen niet alleen via sport en workshops ontdekken waar hun eigen talenten liggen, maar ook een bijdrage leveren aan hun eigen buurt en kennismaken met diverse bedrijven voor werk of stage.

Community Champions gebruikt de aantrekkingskracht van het profvoetbal in Nederland, vijftien betaald voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, en de sociale kracht van voetbal om jongeren te bereiken en te betrekken in een uniek op voetbal gebaseerd MDT-traject. De kans voor de jongeren om niet alleen betrokken te zijn bij de club en de wijk maar ook een echte ambassadeur te worden voor ‘hun’ club werkt statusverhogend en dat speelt mee in de sociale kringen waar de jongeren in verkeren. 

Afbeelding
Reeshofcollege
Community Champions Reeshofcollege

Willem II Betrokken in de wijk

De twee groepen gaan onder de leiding van trainers Mathijs, Michel, Meike, Pim, Bram en Erik zestien weken lang deelnemen aan een programma vol sport, workshops, gastlessen en buurtbijdrages.
De jongeren van het Reeshofcollege zullen gebruik maken van de faciliteiten van SV Reeshof en de deelnemers van het Praktijkcollege Tilburg van de locatie van de Willem II amateurs. Waar het Koning Willem II Stadion het kloppend hart van de stad is, willen we vanuit Willem II Betrokken juist meer de wijken in.
 

Bericht delen