Hartverwarmende paasactie Willem II-supporters
Fotografie door
Toin Damen

Supporters van Willem II hebben zaterdag bijna 300 oudere en minder valide mede-Willem II’ers verrast. Seizoenkaarthouders van 75 jaar en ouder en rolstoelgebruikers kregen namens de supportersverenigingen een paaspakketje. 



Het initiatief is genomen door stichting KingZine en de redactie van Tilbo.com. Wim Vos (stichting KingZine) benaderde Willem II met de vraag wat supporters voor de club en haar achterban kunnen betekenen. Vos: ‘Dat wij, jonge en gezonde supporters, niet naar Willem II kunnen is jammer maar volstrekt logisch. Voor ouderen is deze situatie moeilijker. Hun gezondheid mag niet in gevaar komen en als gevolg van de maatregelen kunnen ze familie en vrienden niet zien. Om de groepen supporters een steuntje in de rug te geven, steken we graag onze handen uit de mouwen. Het is mooi te zien wat de supporters, sponsoren en club gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen voor de oudere Willem II’ers. Uit de hartverwarmende en soms emotionele reacties blijkt hoezeer dit gebaar gewaardeerd wordt.’

Sympathieke actie 

Suzanne Albregts van Willem II Betrokken: ‘Het is fantastisch dat onze jongere supporters dit voor onze oudere en minder valide supporters doen. De meeste oudere Willem II’ers hebben het in deze tijd namelijk niet gemakkelijk. Dan is een sympathieke actie zoals deze natuurlijk iets om een lach van op je gezicht te krijgen.’ 

Sponsoren, bedankt! 

De paastasjes bestaan uit een paasstol, chocolade paashaas, een plantje in een bloempotje, een Willem II-mok en een kaart met daarop een boodschap van de supporters. Seizoenkaarthouders die niet in de buurt van Tilburg wonen, krijgen de paaspakketjes per post toegestuurd. 

Wij danken Albert Heijn Tilburg en omstrekenCapi EuropeGroenRijk Tilburg en DHL Cares voor hun bijdragen en inspanningen! 

En bovenal bedanken wij ook onze supporters voor initiatief en de moeite om dit mooie gebaar mogelijk te maken. 

Wij wensen iedereen fijne paasdagen!

Bericht delen