Piet de Visser deelt verhalen bij Football Memories

Piet de Visser was op 23 april te gast bij Football Memories om mooie voetbalherinneringen te delen. De deelnemers hebben één uur lang aan zijn lippen gehangen terwijl hij de mooiste verhalen vertelde uit zijn tijd als coach en scout. Voor de voetbalwereld is  Piet de Visser een legendarisch en uniek persoon.

Afbeelding
Football Memories

In 1985 begon zijn avontuur bij Willem II. Twee jaar na zijn komst kon Willem II feest vieren, ze waren gepromoveerd naar de Eredivisie. Mede door het oog voor talent van meesterscout Piet de Visser stond er een sterk team dat ook na de promotie mee deed met de top in de Eredivisie en het seizoen eindigde als 4e. Piet keek als scout niet alleen naar de techniek en het tactische inzicht van spelers, maar hij keek verder. Mentaliteit en persoonlijkheid vond hij erg belangrijk bij het scouten van talenten, hierin onderscheidde hij zichzelf in die tijd. Vanaf de jaren 50 had Piet al een grote liefde voor Willem II. Hij genoot van het spel van Jan van Roessel, de speelstijl én van het shirt.

Piet de Visser heeft de deelnemers van Football Memories verwend met veel grappige, mooie en interessante verhalen over zijn carrière als coach en scout. Hij heeft erg veel betekend voor Willem II en meerdere andere profclubs, hij wordt dan ook niet voor niets meesterscout genoemd. Zijn vrouw noemde hem een leuke speler en een prima coach, maar ze noemde hem vooral een geweldige scout. Piet beschreef zichzelf als een trainer die altijd het beste uit zijn spelers wilde halen. Hij was hard tegen zijn spelers, maar altijd in het belang van de speler. Oud Willem II-spelers Frank Brugel en Hans Werdekker waren aanwezig en konden dit beamen. Hij eindigde met een verhaal over zijn Foundation. Een stichting die zich inzet voor goede sportfaciliteiten, onderwijs en gezondheidszorg voor kansarme en/of gehandicapte kinderen. Onder een luid applaus verlootte hij nog een van zijn eigen boeken, een Willem II sjaal en een retro Willem II shirt. Voor velen een middag om nooit te vergeten.

Bericht delen