Rabo Willem II Foodtour 2024 feestelijk afgesloten
Fotografie door
Toin Damen / Willem II Media

Ruim 400 leerlingen van 12 basisscholen uit de regio namen dit jaar deel aan de Rabo Willem II Foodtour. Een interactief lesprogramma over gezonde en duurzame voeding voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. De Rabo Willem II Foodtour is een initiatief van Willem II Betrokken en Rabobank. Dit jaar vond de vierde editie plaats. 

Programma
In het interactieve lesprogramma maakten de leerlingen de afgelopen maanden kennis met gezonde en duurzame voeding. In diverse filmpjes geven Willem II-spelers en –trainers, voedingsdeskundigen en agrariërs tekst en uitleg. De leerlingen werden uitgedaagd om over de verschillende onderwerpen opdrachten te maken en een creatief eindwerkstuk in te leveren. Ook was er de mogelijkheid om op supermarktsafari te gaan en konden klassen kiezen voor verschillende gastlessen.

Winnaar bekend tijdens de Foodclinic 
In het Koning Willem II stadion streden op woensdag 9 april vijf klassen van basisscholen De Doelakkers (Hilvarenbeek), SG de Keijzer (Goirle), Hubertus, De Regenboog en OC Leijpark (allen Tilburg) tijdens de afsluitende Foodclinic om de winst. De leerlingen zetten zich in tijdens sportactiviteiten, ze stelden hun eigen lunchbox samen, maakten een spandoek en kregen een rondleiding door het Koning Willem II stadion. Uiteindelijk werd de winnaar bekend gemaakt: Basisschool De Doelakkers! De ochtend werd afgesloten met een gezamenlijke lunch op de tribune.

Afbeelding
Foodclinic
Winnaar basisschool De Doelakkers

Een gezonde basis 
Rabobank is maatschappelijk partner van Willem II Betrokken. Beide partijen vinden elkaar in hun maatschappelijke betrokkenheid en het overlappende thema gezonde voeding. Het verbeteren van gezond eetgedrag maakt hier een essentieel onderdeel van uit. Voor Willem II Betrokken is ‘positieve gezondheid’ één van de pijlers waarop projecten en activiteiten gebaseerd zijn. 

Bericht delen