Samen sterk tegen armoede in Tilburg
Fotografie door
Hélène van Buul

Na het aanbieden van een gratis reanimatiecursus in de eerste periode van de competitie, slaan we samen met hoofdsponsor AVEC, in de tweede periode van de competitie graag de handen ineen met de Vincentius Vereniging, die dit jaar het 175-jarig jubileum viert. 

De Vincentius Vereniging Tilburg, met hun motto ‘ieder mens telt’, is een onmisbare steunpilaar voor degenen die nergens anders hulp kunnen vinden. Ze bieden ondersteuning aan mensen van alle leeftijden en helpen hen bij het overwinnen van armoede en het voorkomen ervan.

De Vereniging werkt samen met diverse partners en instellingen om de armoede in Tilburg te bestrijden. Hun werk is afhankelijk van donaties en de opbrengst uit de Vincentshop, waar tweedehands kleding en kleine huisraad van particulieren, bedrijven en instellingen worden verkocht.

Afbeelding
Vincentius 175

‘Het mooie aan de shop en de vereniging is dat al het werk wordt gedaan door vrijwilligers. Hierdoor blijft er heel weinig aan de strijkstok hangen en komt het opgehaalde geld echt terecht bij de mensen die het nodig hebben en dat steunen wij van harte’, aldus Stefan Lanslots (directeur AVEC).

Nu de winter voor de deur staat, roepen wij onze supporters onder het motto ‘oud is goud!’ op om oude kleding en schoenen die nog prima een ronde mee kunnen en kleine huisraad in te zamelen. Deze goederen kunnen een groot verschil maken voor degenen die het minder goed hebben en extra steun nodig hebben.

Wil je bijdragen aan deze inzamelingsactie? Lever jouw oude, niet beschadigde en schone kleding en spullen in bij de Vincentshop – Veemarktstraat 37 in Tilburg. Kijk voor meer informatie op vincentiustilburg.nl. Ben je of ken je iemand die hulp nodig heeft? Klik dan hier.

Houd de kanalen van Willem II in de gaten voor meer inzamelingsmogelijkheden in de komende periode. 

Bericht delen