Vacature Stichtingsbestuur Willem II Betrokken

Vacature Stichtingsbestuur Willem II Betrokken

 

Stichting Willem II Betrokken is per 1-8-2023 op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Willem II Betrokken verbindt passie voor voetbal met hart voor de samenleving. De stichting ondersteunt, begeleidt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving, hierbij gebruikmakend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken onze doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Samen met onze partners en door onze activiteiten en projecten zetten we ons in voor iedereen in Tilburg en beïnvloeden we de samenleving op een positieve manier. Willem II is namelijk meer dan voetbal. Ons motto is: niemand op de reservebank! 

Het stichtingsbestuur bestaat uit een mix van mensen werkzaam in not-for-profit en ondernemers. De stichting wordt ondersteund door een vaste coördinator en enkele medewerkers. Willem II Betrokken bestaat sinds 2016 als stichting, de pioniersfase is voorbij, en wij zoeken bestuursleden die samen met de andere bevlogen bestuurders en externe partners nog meer maatschappelijke impact willen creëren.

 

Functie-eisen en competentieprofiel

 

•    Je hebt bestuurlijke ervaring in de maatschappelijke sector en/of het bedrijfsleven

•    Je bezit de juiste balans tussen strategisch kunnen denken en resultaten willen boeken

•    Je hebt ervaring in het schakelen tussen belangen van het bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijk middenveld

•    Je beschikt over een netwerk in Midden-Brabant en bent bij voorkeur woonachtig in de regio

•    Je hebt affiniteit met Willem II

•    Je bent voldoende beschikbaar en flexibel

•    Je hebt een groot sociaal hart

 

Stichting Willem II Betrokken opereert onafhankelijk van de sportieve bewegingen van Willem II. De stichting wordt bestuurd door een zevental leden afkomstig uit een breed maatschappelijk werkveld. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur gaat de voorkeur enerzijds uit naar een vertegenwoordiger (V/M) uit de ondernemerswereld en anderzijds naar iemand uit het maatschappelijke veld. 

De gemiddelde tijdsbesteding voor een bestuurslid is 4 uur per maand én enkele thuiswedstrijden.

De functie is onbezoldigd en een benoeming is voor drie jaar en die termijn kan tweemaal verlengd worden.

Voor meer informatie over Willem II Betrokken klik hier of neem contact op met de coördinator Suzanne Albregts 06-30645716.

Geïnteresseerden kunnen t/m 11 juni met motivatiebrief en CV reageren naar Tomas Oudejans, secretaris van de stichting, tomas.oudejans@willem-ii.nl

Bericht delen