Wielrennen voor Willem II Betrokken
Fotografie door
Toin Damen

Gehuld in een rood-wit-blauw wielershirt legden 35 sponsoren afgelopen zaterdag de 123 kilometer lange fietstocht af naar Kerkrade voor het goede doel.

Afbeelding
wielrennen
De wielrenners op weg naar Kerkrade

Na eerdere tochten naar Utrecht en Helmond was deze editie andere koek. Onder een flauw zonnetje en een stevige wind vertrokken de renners vol goede moed vanaf het Koning Willem II stadion richting het zuiden. Het doel van de etappe was geld bij elkaar rijden voor stichting Willem II Betrokken. Zij zullen het geld inzetten voor de inrichting van het nieuwe leercentrum dat na de kerstvakantie in gebruik zal worden genomen.

Nieuwe energie
Na de eerste 60 kilometer en een goede twee uur fietsen werd er net over de Belgische grens gestopt voor een wielerlunch. Met nieuwe energie ging de zware tocht verder. Met nog een tussenstop in Berg aan de Maas en een aantal zware klimmen op de Limburgse heuvels, arriveerde het Willem II-peloton veilig in Kerkrade. 

In het Parkstad Limburg Stadion
Na het opfrissen bij het jeugdcomplex van Roda JC werd de rit per bus vervolgd naar het Parkstad Limburg Stadion waar er een hapje werd gegeten en vervolgens een plek op de hoofdtribune werd gezocht. De lange etappe naar het zuiden bleek niet voor niks, want de Tricolores wisten een 0-1 overwinning binnen te slepen.

Cheque
Na afloop van de wedstrijd werd de cheque overhandigd aan Willem II Betrokken. Deze mooie dag heeft een prachtig bedrag van € 5.000,- opgeleverd.

Afbeelding
wielrennen
De cheque met een prachtig bedrag van €5.000,-

Deze geslaagde wielertocht kon alleen maar slagen dankzij de bijdrage van De Tweewieler, Abel Installaties, de gastvrije medewerking van Roda JC en natuurlijk dankzij de inzet van alle deelnemende wielrenners, waarvoor een groot compliment op zijn plaats is!

Bericht delen