Willem II Betrokken in de zomerperiode
Fotografie door
Toin Damen

Willem II Betrokken heeft niet stilgezeten tijdens de zomerstop. Hoewel de meeste projecten deze zomer even stillagen, werd er bij de stichting hard gewerkt. In deze zomerupdate lees je wat er allemaal gebeurd is bij Willem II Betrokken.

Terug blik seizoen 2023-2024
Voordat we vooruitblikken op het aankomende seizoen, nemen we nog even de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Samen met onze partner ExtraFazant hebben we in beeld gebracht welke impact we hebben gemaakt. Met 19.114 contacturen, 10 lopende projecten en 609 georganiseerde activiteiten hebben we een breed publiek bereikt en een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de regio Tilburg. In totaal hebben 871 unieke deelnemers deelgenomen aan onze initiatieven. 

Ook op sociale media hebben we een indrukwekkend bereik gerealiseerd: 166.352 mensen via LinkedIn en 114.000 via Facebook. Onze website werd 47.168 keer bezocht door 25.423 gebruikers die onze activiteiten en updates hebben gevolgd. Dit zijn cijfers waar we ontzettend trots op zijn. 

Op naar een nieuw seizoen waarin Willem II Betrokken zich blijft inzetten voor een betere samenleving en nog meer impact hoopt te maken. Niemand op de reservebank!

Afbeelding
WIIB

De Voorzet is klaar voor gebruik
Aan het einde van het seizoen werd De Voorzet, het nieuwe leercentrum van Willem II Betrokken, officieel geopend. Q-Promotions werkte deze zomer hard om ervoor te zorgen dat alle projecten gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw. Football Memories had de primeur en maakte als eerste project gebruik van het De Voorzet. Op dinsdag 30 juli werd de bijeenkomst verplaatst naar De Voorzet, waar alle deelnemers genoten van de inspirerende ruimtes!

Nieuwe bestuursleden
Met ingang van het nieuwe seizoen zijn er drie nieuwe, toegewijde bestuursleden begonnen bij Willem II Betrokken: William Baars, Brigitte Musters en Peggy Bressers. William Baars, algemeen directeur bij Orange Climate, heeft altijd een sterke focus gehad op maatschappelijke betrokkenheid. Brigitte Musters zet zich in voor maatschappelijke initiatieven door haar werk bij Sportservice Noord-Brabant, het Tilburgs Sportakkoord en de Landelijke Academie Buurtsportcoaches. Peggy Bressers, bestuurslid van Quiet Community Tilburg, ziet in iedereen talenten en zet zich in om die te ontwikkelen.

Zakelijke groei
Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe samenwerkingen! Willem II Betrokken heeft in de zomer hard gewerkt aan (nieuwe)partnerships. Jumbo Lieve Vrouweplein verlengde haar samenwerking met twee jaar. Ter gelegenheid van deze verlenging liet eigenaar Hans Zwijssen een speciale Willem II-shopper ontwerpen. Deze shopper is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo Lieve Vrouweplein, waarbij een deel van de opbrengst naar Willem II Betrokken gaat.

Ook Stadsnieuws Tilburg is een nieuwe partner van Willem II Betrokken. De uitgeverij gaat de stichting het komende jaar nog beter op de kaart zetten met hun brede bereik in Tilburg en omgeving.

De eerste wedstrijden zijn gespeeld
Het voetbalseizoen van Willem II is weer begonnen en ook Willem II Betrokken zet zich tijdens de wedstrijden in voor de maatschappij. Bij elke thuiswedstrijd nodigt de stichting mensen uit voor wie het niet vanzelfsprekend is om een wedstrijd bij te wonen en te genieten van een dagje uit. Zo waren Stichting Met je Hart Tilburg, de Willem II Maatjes, kinderen van Playing for Success en andere gelukkigen aanwezig bij de eerste twee thuiswedstrijden.

Bericht delen