Willem II Betrokken in maart

Maart is opnieuw een drukke maand geweest, van wandelen met ouderen tot stoeltjes schoonmaken in het stadion. Wat er allemaal heeft plaatsgevonden in maart lees je in deze maandupdate.

Een Willem II’er loopt nooit alleen
Zaterdag 23 maart stond de tweede editie van ‘Een Willem II’er loopt nooit alleen’ op het programma. Stichting KingZine en Willem II Betrokken zetten zich met deze actie samen in tegen eenzaamheid bij ouderen in Tilburg. Supporters gingen samen met (eenzame) ouderen een wandeling maken. Ondanks het koude en regenachtige weer hebben de ouderen genoten en kijken de ouderen, supporters en vrijwilligers terug op een geslaagde dag. Klik hier voor het volledige verslag.

NLdoet kids
Willem II Betrokken heeft dit jaar weer meegedaan aan NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. In samenwerking met ContourdeTwern kwamen er 30 kinderen van basisschool De Stappen stoeltjes poetsen in het Koning Willem II stadion. Door het goede (vrijwilligers-)werk van de kinderen kunnen alle supporters weer genieten van een schone stoel tijdens de wedstrijden.

Start projecten
In maart zijn de laatste groepen begonnen aan de tweede ronde van Community Champions. In totaal zijn er nu vier groepen begonnen aan het vijftien weken lang durende project om op zoek te gaan naar de beste versie van zichzelf. 
Daarnaast is het nieuwe project Fit II Work begonnen. Op 4 maart zijn de eerste jongeren gestart met een kick-off in het stadion, waar ook hun contractondertekening plaatsvond. Het komende half jaar gaan de jongeren zichzelf ontwikkelen en leren kennen, om zo een stap in de goede richting in hun carrière te zetten.

Einde Foodtour 
De 22 deelnemende klassen hebben deze maand de Rabo Willem II Foodtour afgesloten, uiterlijk 29 maart hebben zij hun eindwerkstuk ingeleverd. Tijdens de Rabo Willem II Foodtour hebben de klassen ook de mogelijkheid gehad om verschillende workshops te doen. De supermarktsafari is een groot succes geweest, 11 klassen hebben meegedaan en hebben onder andere geleerd hoe zij duurzaam boodschappen kunnen doen en wat er eigenlijk op een etiket staat. Alle creatieve eindwerkstukken zijn ingeleverd en de winnende klassen zien we op 9 april in het Koning Willem II stadion voor de Foodclinic.

Certificaatuitreiking Playing for Success
Deze maand hebben de leerlingen van Playing for Success hun certificaat in ontvangst genomen. De trotse vakdocenten reikten ze uit in het Koning Willem II stadion. De leerlingen hebben elf weken lang heel hard gewerkt aan hun eigen opgestelde persoonlijke doelen. Dit hebben ze gedaan door middel van spelactiviteiten. De leerlingen hebben nu dus hun welverdiende certificaat gekregen. 

Bericht delen